Derden apps binnenkort “BMW ready”

Derden apps binnenkort “BMW ready”

2 2476

In 2010 werd de BMW Group de eerste autofabrikant die in staat was om uitgebreid applicaties via integratie van de Apple iPhone in voertuigen mogelijk te maken. Apps maken in-car diensten met behulp van de smartphone mogelijk. Hierdoor kunnen functies zoals web radio, GoogleTM Local Search of FacebookTM veilig en gemakkelijk in de auto te gebruikt worden. Maar dat is nog maar het begin.

Het gebruik van “externe” apps maakt binnenkort de weg vrij voor diensten van derden die kunnen worden geïntegreerd in BMW’s en MINI’s. Met apps van derden, kunnen de functies in principe naar believen worden uitgebreid: actualisering van de app of het installeren van een ander compatibel app voegt gewoon nieuwe functies toe, zonder enige wijzigingen aan te brengen aan het voertuig zelf.

Door de integratie van deze derde partij apps, geeft de BMW Group klanten de mogelijkheid om de gewenste service providers die ze gewend zijn te blijven gebruiken tijdens het rijden in hun auto.  In de toekomst zal dit het brede scala van infotainment functies die BMW rijders thuis of onderweg gebruiken soepel worden overgedragen aan hun voertuig.

Om een ​​optimale integratie van applicaties van derden te garanderen in het voertuig, biet de BMW Group providers een speciaal Software Development Kit (SDK). De SDK bevat richtlijnen en specifieke tools die zijn bedoeld om derden te helpen hun apps te ontwikkelen en ze compatibel te maken met de voertuigen. Na een goedkeuringsproces worden de toepassingen gecertificeerd door de BMW Group voor MINI Connected, BMW Apps of Rolls-Royce Connect en komen ze ter beschikking om te downloaden op de smartphone.

De voorwaarde voor alle apps is dat ze voldoen aan de eis om tijdens de bediening niet af te leiden. De SDK bestaat uit het kader en de noodzakelijke hulpmiddelen (bijvoorbeeld een simulatie van de iDrive controle logica in het voertuig [HMI]). Het kader integreert naadloos de apps in de display en het controle concept, waardoor ze kunnen worden bediend met de iDrive-controller en de knoppen op het stuur. De app is ook in staat om het audio-systeem en de voertuiggegevens te gebruiken. Diepe verankering van de app in het BMW display en het bedieningsconcept van het voertuig vormt op deze manier de basis voor een optimale bruikbaarheid tijdens de reis.
 
BMW Apps gaat uitbreiden naar Android.
 
Vanaf juli 2013 zullen Android smartphones ook kunnen profiteren van de toepassing op basis van integratie. Met een marktaandeel van meer dan 50 procent is Android uitgegroeid tot het meest voorkomende smartphone-besturingssysteem. De BMW Group is dan ook druk bezig met het aansturen van ontwikkelingen op dit gebied. Door de uitbreiding van de smartphone integratie met Android-gebruikers bestrijkt BMW nu het grootste deel van de smartphone markt. Hierdoor krijgen nog meer gebruikers toegang tot de BMW apps. De eerste concrete resultaten krijgen op dit moment vorm. De BMW Group heeft hierbij specifiek gekozen voor Samsung als pilot-partner voor Android integratie. Het bedrijf is wereldwijd marktleider op het gebied van alle gsm-segmenten, waaronder Android smartphones, waardoor het een voor de hand liggende keuze voor de BMW Group is om de krachten te bundelen met Samsung voor de lancering van de App-gebaseerde integratie van Android. Android integratie zal geleidelijk worden uitgerold naar andere fabrikanten. De BMW Group benadrukt eens te meer zijn leiderspositie in smartphone integratie in de auto.
 

 
Bron: BMW ConnectedDrive
 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10202

2 COMMENTAAR

  1. BMW was ook al de eerste fabrikant die een Apple iPod interface kon leveren. Heb ik nog in mijn auto gehad en werkte via display en stuurbediening.

Laat een reactie achter