Tom Coronel rijdt weer BMW in WTCC 2012

Tom Coronel rijdt weer BMW in WTCC 2012

1 1546

Tom Coronel heeft aangekondigd ook in 2012 voor het Italiaanse ROAL-Motorsport uit te komen met een BMW 320 TC. 

Het Wereldkampioenschap voor Toerwagens 2012 vormt de volgende uitdaging in de carrière van de 39-jarige coureur uit Eemnes. Het team is van Roberto Ravaglia dat vorig jaar zijn comeback maakte en waarmee de Nederlander vierde werd in de het kampioenschap. In 2012 verschijnt ROAL Motorsport met twee identieke BMW’s 320 TC aan de start. Naast Tom zal de 19 jaar jonge Superstar-winnaar Alberto Cerqui met de tweede BMW gaan rijden.

“Er zijn jaren geweest dat ik niet zo vroeg in het seizoen al wist wat ik ging doen,” zegt Tom Coronel. “Wij komen natuurlijk uit een prachtig jaar, waarin je een duidelijke groei in de prestaties zag. Een race-overwinning en een vierde plaats in het kampioenschap achter de drie fabrieks-Chevy’s. Met ROAL-Motorsport zijn we in het kampioenschap gegroeid. In het begin even aftasten, elkaar leren kennen, dan krijg je de fase waarin alles past en volgen de resultaten. Uit ervaring weet ik dat het eerste jaar er altijd is om te zaaien en dat je het jaar erna kunt oogsten. Maar, ik ga uit van eigen kracht. Vanaf de eerste race er goed bijzitten en punten scoren. Natuurlijk hoop ik op meer overwinningen. Komend seizoen zal de samenstelling van het team gelijk zijn aan vorig jaar en ik behoud mijn vaste engineer Pietro. Voor 2012 kunnen we gebruik maken van de kennis die wij vorig jaar hebben opgedaan om die verder te ‘finetunen’. Ik heb er zin in! Een topauto, een topteam en een topseizoen.”

Teammanager Roberto Ravaglia: “Ik heb een groot vertrouwen in de twee auto’s die wij voor het FIA WTCC 2012 inzetten. Het zal zeker niet eenvoudig worden om de geweldige resultaten van vorig jaar te herhalen. Maar, ik ben overtuigd en gemotiveerd door onze rijders Tom Coronel en Alberto Cerqui. Tom geeft ervaring en betrouwbaarheid aan het team. Alberto is een jonge beloftevolle rijder die in 2011 zijn ‘skills’ toonde en aangaf circuits snel te leren kennen. Ons budget zal echter wel extreem beperkt zijn, zeker voor een technisch kampioenschap zoals het WTCC. Maar ik reken op de ervaring van onze technische staff en op de betrouwbaarheid van de BMW 320 TC”.

Bron: RTL GP

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14354

2 10185

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter