Tom Coronel vecht zich goed terug

Tom Coronel vecht zich goed terug

0 1407

Yvan Muller won vanaf de pole de spannende eerste WTCC-race op de Hungaroring. Hierdoor was er weer eens een keer een volledig Chevrolet-podium. Onze landgenoot Tom Coronel was echter degene die de race meer flair gaf. Hij reed met de ROAL Motorsport BMW 320 TC de sterren van de hemel. 

Nadat hem gisteren door een fout van een teamlid in het parc fermé alle trainingstijden waren ontnomen (de auto was na een bepaalde tijd nog aan een computer gezet) en hij daarmee van achteraan de grid moest starten, klom Coronel van de 20e plaats aan de start op naar de zesde positie aan de eindstreep. “Maak me maar wakker, het lijkt alsof ik droom. Ik heb nu weer een enorme smile op mijn gezicht”, aldus een zeer gelukkige Tom Coronel.

De race begon al met volop actie: met vier auto’s tegelijk de eerste bocht ingaan gaat niet. Tarquini had een fantastische start en wilde de drie Chevrolets al voor de eerste rechter passeren. Hij raakte daarbij één van de Chevrolets, reed een stuk op twee wielen en moest na deze actie opgeven. Ook de Hongaarse favoriet Norbert Michelisz kwam in aanraking met Engstler en valt enkele plaatsen terug tot plaats acht. Tom Coronel heeft een prima start en profiteert van de tikken in de eerste bocht. Na twee ronden rijdt de rijder al op een 13de plaats. Na de helft van de race heeft Coronel inmiddels de negende plaats bereikt. Een mooie prestatie ook voor Bennani die op de vierde plaats achter de Chevrolets rondrijdt. Coronel is in flink gevecht met MacDowall om de achtste plaats, maar Tom is veel te sterk en passeert de Engelsman. Michelisz zet steeds meer druk op Oriola voor de zesde plaats dat het duo ook dichterbij Monteiro komt. Uiteindelijk pakt de Hongaar, onder een orkaan van aanmoedigen, in de voorlaatste ronde de Spanjaard.  Tom Coronel zit al op de staart van Oriola en gaat ook de Spanjaard gemakkelijk voorbij. Een prachtige laatste ronde door de strijd om de vijfde plaats tussen Monteiro, Michelisz en een ontketende Coronel die Michelisz weet te passeren, en zo als zesde wordt geklasseerd.

Dankzij zijn vijfde seizoenszege telt leider Yvan Muller nu reeds 35 punten meer dan naaste achtervolger Rob Huff. Coronel wipt opnieuw over Tarquini naar de vierde plaats achter Menu.

Uitslag: 1. Yvan Muller (Fra), Chevrolet Cruze 1.6T, 12 r. in 23:23,462 (gem. 134,74 km/u) 2. Rob Huff (GBr), Chevrolet Cruze 1.6T, op 1,259 3. Alain Menu (Zwi), Chevrolet Cruze 1.6T, op 1,759 4. Mehdi Bennani (Mar), BMW 320TC, op 10,983 5. Tiago Monteiro (Por), SR Leon 1.6T, op 15,206 6. Tom Coronel (Ned), BMW 320 TC, op 15,786 7. Norbert Michelisz (Hon), BMW 320 TC, op 16,480 8. Pepe Oriola (Spa), SEAT Leon WTCC, op 16,971

Bron: Autosport.nl

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14364

2 10201

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter