Tom Coronel wint tweede WTCC race

Tom Coronel wint tweede WTCC race

1 2000
Tom Coronel heeft zijn eerste succes van dit seizoen binnen. De in Naarden geboren autocoureur won zondag met zijn BMW 320TC op de Slovakia Ring de zesde race in het wereldkampioenschap voor toerwagens.

De tweede race tijdens een WTCC-weekend wordt gestart middels een stilstaande start, hetgeen een voordeel is voor de achterwiel aangedreven BMW’s. Tom Coronel weet hier vanaf poleposition optimaal gebruik van te maken en duikt met een ruime voorsprong als leider de eerste bocht in. Daarachter is het dringen en onder andere James Nash krijgt tikken te voorduren. Pepe Oriola sluit aan achter Coronel op plaats twee, Rob Huff ligt derde voor de Honda van Monteiro.

Tom Coronel Slovakia Ring

Het is duidelijke te zien dat de BMW van Coronel het vooral goed doet in de tweede en derde sector van de Slovakiaring. Het geeft hem in de eerste helft van de race steeds genoeg voorsprong om te voorkomen dat Oriola en de andere achtervolgers in zijn slipstream kunnen duiken op het lange rechte stuk. Halverwege de race leidt hij met twee seconden. In de strijd om plaats twee verliest Oriola langzaam aan enkele posities. Hoewel Muller in de laatste ronde inloopt, komt hij nog bijna drie seconden te kort op Tom Coronel. Het is daarmee de eerste zege van het seizoen voor Coronel en zijn derde in het WTCC. Yvan Muller doet goede zaken in de titelrace met een tweede positie. Gabriele Tarquini mag, na zijn winst van eerder vandaag, wederom naar het podium.

Tom Coronel: “Ik vertelde de monteurs na race één de BMW niet aan te raken. Dat namen ze erg letterlijk, want ze hadden niet eens de ruiten schoongemaakt. Nadat ik uit de slipstream kon komen wist ik dat ik kon winnen. Ik was gewoon de ronden aan het aftellen. Ik ben zo blij! Voor BMW en voor het ROAL team. Mijn eerste zege in het WTCC buiten Japan? Ik wil Japan dit jaar ook winnen!”

tom+coronel_+podium+curitibajpg

Vanzelfsprekend scoort Tom met deze overwinning een flink aantal WK-punten en bezet hij nu de zevende plaats met een totaal van 47 punten. Daarmee is hij ook de beste BMW-rijder in FIA World Touring Car Championship 2013.

Bron: Autosport.nl

 

 

 

 

 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14322

2 10138

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter