Twee nieuwe coureurs in de BMW M4 DTM

Twee nieuwe coureurs in de BMW M4 DTM

0 1595

De nieuwe BMW M4 DTM krijgt gelijk te maken met twee nieuwe coureurs bij BMW Motorsport. Antonio Felix da Costa en Maxime Martin zullen volgend jaar strijden om de DTM titel voor BMW.

“Antonio Felix da Costa heeft ons tijdens de tests met de BMW M3 DTM echter overtuigd van zijn kwaliteiten, die hij ook al in de single-seaters heeft laten zien”, vertelde BMW-motorsportbaas Jens Marquardt. “Ik kijk ernaar uit om zijn ontwikkeling in de DTM te volgen.” Da Costa vulde aan: “Het is een eer om voor zo’n grote fabrikant als BMW te mogen racen. Het zal een hele nieuwe ervaring worden nu ik wissel van de single-seaters naar de touringcars, maar het zijn geweldige auto’s om in te rijden.”

P90140500

ALMS

Martin reed al als testcoureur voor BMW in de DTM en reed ook in de BMW Z4 GT3 in de American Le Mans Series , maar krijgt nu een racestoeltje in de nieuwe BMW M4 DTM aangeboden. “Het is altijd mijn doel geweest om mijn jaar als test- en ontwikkelingscoureur te gebruiken ter voorbereiding op een racestoeltje. Ik ben erg trots dat ik dat doel nu al bereikt heb.” aldus de Belg.

P90140343

Wie moet er weg?

Maar waar er twee komen zullen er ook twee moeten verdwijnen. Andy Priaulx en Dirk Werner zullen hun kuipje af moeten staan. Priaulx gaat zich vanaf volgend jaar concentreren op het United SportsCar Championship, terwijl Werner een leidende rol gaat spelen in alle raceactiviteiten van BMW.

Bron: BMW Motorsport

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14368

2 10202

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter