V16 Rolls van Johnny English op de IAA -UPDATE 14-09

V16 Rolls van Johnny English op de IAA -UPDATE 14-09

1 2737

Een tijdje terug was Rowan Atkinson, die de rol van Johnny English vertolkt, te gast bij Top Gear. Hij had wel een hele speciale Rolls-Royce Phantom Coupé bij zich. Deze auto is gebruikt in de nieuwste film van Johnny English en is uitgerust met een V16 motor.

Ondertussen is wel duidelijk geworden dat deze motor oorspronkelijk door BMW is ontworpen om dienst te doen in alle Phantom modellen, maar uiteindelijk heeft de V12 de voorkeur gekregen. Het is echter wel de reden van de lange motorkap die de auto’s hebben meegekregen.

Het is Rowan uiteindelijk gelukt om deze Rolls met de bijzondere motor los te peuteren van BMW om te gebruiken in zijn laatste film. James Bond: eat your heart out!!

Zoals het er nu naar uitziet zullen zowel de als Rowan Atkinson op gezette tijden te vinden zijn op de aankomende IAA in Frankfürt.

UPDATE 14-09:

En inderdaad heeft “Johnny English” himself de Phantom met V16 op de IAA gepresenteerd. Helaas zijn er over de motor niet meer gegevens bekend gemaakt behalve dat hij 9 liter cilinderinhoud heeft.

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10138

1 13561

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter