Veiling in het BMW Museum 13-09: UPDATE

Veiling in het BMW Museum 13-09: UPDATE

1 3129

Op 1 oktober zal het Britse veilinghuis Bonhams terugkeren naar het BMW Museum in München. Op deze dag zullen alleen produkten en memorabilia van BMW worden geveild.

Onder andere gaat de originele 3,0 CSL van Batmobile die de 24 uur van Spa-Francorchamps in 1976 heeft gewonnen onder de hamer. Maar ook de M1 Procar van Dieter Quester en de speciaal door Bertone, op de 2800CS gebaseerde, BMW Spicup uit 1969 worden geveild.

Het hoofd van de automobiele afdeling van Bonhams, Philip Kantor, kijkt naar deze veiling uit: ,,BMW heeft alles wat men van een fabrikant van één van de beste merken in de wereld verwacht. Een lange historie van innovaties en aantrekkelijke produkten, race successen en natuurlijk perfecte motoren”.

In 2009 werd in het BMW Museum ook al een veiling gehouden door Bonhams. Toen ging de privé collectie motorfietsen van wijlen Willy Neutken onder de hamer. Op die dag ging er een BMW R32 (de eerste BMW motorfiets uit 1923) voor een recordbedrag van bijna € 100.000,- van de hand.

Voor de volledige catalogus van deze BMW veiling vind je op de site van Bonhams. Hieronder vast een kleine greep van het bijzondere aanbod.

Bron: BMW Classic

VERGELIJKBARE ARTIKELS

1 COMMENTAAR

  1. Dat bmw die 2800 cs bertone niet zelf koopt voor de eigen mobile heritage collectie.. Deze hebben ze vast nog niet!

Laat een reactie achter