Voorlopig geen nieuwe BMW i-modellen

Voorlopig geen nieuwe BMW i-modellen

2 2949

BMW wacht nog even met het uitbrengen van meer i-modellen totdat duidelijk is hoeveel vraag er is naar (semi-) elektrische BMW’s. Hoewel de BMW i3 de eerste verkoopverwachtingen overtreft zijn ze in München voorzichtig met voorspellingen.  

Voorlopig houdt BMW het bij de BMW i3 en i8. Het merk ontwikkelt geen nieuwe i-modellen totdat duidelijk is hoeveel vraag er is naar elektrische en semi-elektrische auto’s. De BMW i3 is sinds enkele maanden te koop in een volledig elektrisch aangedreven versie en met een range extender.

BMW-i3

BMW zegt verrast te zijn door de grote vraag naar de i3. Het merk heeft inmiddels meer dan 11.000 aanvragen voor de auto kunnen noteren, waardoor de levertijd van de auto is opgelopen naar 6 maanden. De verkoop van de sportauto BMW i8, die altijd een 1.5 driecilinder heeft, moet nog beginnen.

De vraag naar nieuwe elektrische auto’s piekt vaak in de eerste maanden, als de vroege vogels zich melden. BMW wil weten wat er van die interesse overblijft na de eerste maanden of dat het een tijdelijke trend is. Alleen als de BMW i3 een definitief succes blijkt te zijn komen er meer i-modellen.

Bron: BMW

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 7662

1 5518

2 COMMENTAAR

  1. @Sanne helemaal eens, ik hoopte dat er een er nog een grotere BMW i sedan zou komen. a-la 3 serie. Te zwaar waarschijnlijk?

Laat een reactie achter