Voorzichtige facelift voor Rolls-Royce Phantom

Voorzichtige facelift voor Rolls-Royce Phantom

1 1384

Een facelift bij duurdere auto’s ligt gevoelig. Want voor je ’t weet rijd je rond in een oud model. Vandaar dat Rolls-Royce in het grootste geheim werkt aan de wijzigingen voor de Phantom.

De Phantom is de eerste Rolls-Royce die kwam onder de regie van BMW. Inmiddels is dat model al weer negen jaar oud. Naast wat lichte modeljaarwisselingen is de auto altijd gelijk gebleven.

Deze Phantom Coupé is echter betrapt tijdens koudetests bij de poolcircel. Niet echt een gebied vol “glitter & glamour”. Hij is voorzien van lichte wijzigingen. Aan de achterzijde zit wat camouflage dat een nieuw vormgegeven achterbumper verstopt. De koplampen zijn ook gecamoufleerd. De vormgeving gaat iets wijzigen. Waarschijnlijk komt hier ook de nieuwe LED-techniek. Ook de vorm van de voorbumper gaat veranderen.

De techniek gaat ook gewijzigd worden. Het vermogen van de V12 zal wel iets toenemen. Die zes-driekwart-liter levert nu 460 pk. Dat was negen jaar geleden misschien indrukwekkend, tegenwoordig kijken we er in die klasse niet meer van op. Ook zullen de emissies onder de loep worden genomen om weer te voldoen aan de laatste milieueisen.

Dan is de Phantom weer helemaal klaar voor de rest van zijn modelcyclus. Een nieuwe Phantom komt pas in 2016.

Bron: AutoWeek

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10138

2 8127

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter