X3 behaalt 5 sterren in Euro NCAP crashtest

X3 behaalt 5 sterren in Euro NCAP crashtest

0 1425

De nieuwe BMW X3 behaalt 5 sterren in Euro NCAP crashtest. Weer een nieuw succes voor BMW’s nieuwste Sports Activity Vehicle. De BMW X3 scoort hoogste waardering in de laatste Europese crashtests.

Dat heeft de auto te danken aan zijn uitgebreide veiligheidsvoorzieningen en effectieve inzittenden bescherming. De X3 werd aan diverse verschillende aanrijdingen blootgesteld. Hierbij kwam naar voren dat de F25 een extreem stabiele carrosserie heeft. De botsenergie wordt keurig langs vooraf berekende paden geleid en geabsorbeerd door meer dan voldoende kreukelzone’s. Standaard is de X3 voorzien van voor-, zij- en gordijnairbags. Ook zijn er uiteraard gordelspanner en gordelkrachtbegrenzers. Op de achterbank zit het kinderstoelbevestigingssysteem ISOFIX. Ook de passagiersairbag is uitschakelbaar als er toch een kinderzitje voorin mee moet.

Uit de crashtests blijkt dat de X3 ruim voldoende bescherming biedt aan zijn inzittenden ongeacht hun lengte of de positie van de stoel. Ook de bescherming van kinderen tot 18 maanden oud is uitstekend.

Ook de actieve veiligheid wordt geprezen door Euro NCAP. Standaard heeft de X3 DSC die gekoppeld is aan het BMW xDrive vierwiel-aandrijvingssysteem. Brake Assist, Cornering Brake Control, DTC en de bandenpechwaarschuwing dragen hun steentje bij aan dit goede resultaat.

BMW heeft vorig jaar al een award gewonnen van de Euro NCAP voor hun innovatieve eCall. Een systeem wat onderdeel uitmaakt van BMW Connected Drive die in geval van nood zelf de nooddiensten waarschuwt en de gegevens en de locatie van de specifieke auto doorgeeft. Uiteraard is dit ook op de X3 leverbaar.

Met meer dan 600 verkochte exemplaren in Nederland heeft de X3 zich in korte tijd een toppositie in de markt verworven.

Bron: BMW

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10198

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter