Debuteert BMW X4 in Shanghai?

Debuteert BMW X4 in Shanghai?

0 2151

BMW is van plan om zijn programma van cross-overs uit te breiden nog eens met een nieuw model: de BMW X4. Hoewel geruchten van deze nieuwe toevoeging aan de line-up al maanden de ronde doen, heeft BMW tot nu toe het bestaan van de X4 ontkend.

Op de jaarlijkse persconferentie heeft Norbert Reithhofer, voorzitter van het bestuur van BMW,  gezegd dat de BMW X4 volgend jaar zijn debuut zal krijgen. Hij verklapte geen details over de auto, maar een uitspraak uit zijn mond moet wel waar zijn. 

BMW-X4-2014

X Factor

“X” betekent dat dit voertuig een crossover, net als de X1, X3, X5, zal zijn, terwijl de “4” waarschijnlijk betekent dat het een coupé achtige wordt. Dat wil zeggen, als je ervan uitgaat dat de vierdeurs X5 gebaseerde X6 een “coupé” is. BMW behoudt de even nummers voor auto’s met een meer expressieve styling, zoals de 4 serie, 6 Serie of de zojuist genoemde X6. Net als de 4 Serie (de nieuwe naam voor de 3 Serie coupe en cabriolet ) het kleine broertje van de 6 Serie is, zal de X4 waarschijnlijk een kleinere versie van de X6 worden. Het lijkt waarschijnlijk dat deze auto technisch zal worden gebaseerd op de X3.

01bmwx402

Shanghai Motor Show

BMW hoopt een concept versie van de X4 klaar hebben voor de Shanghai Motor Show in april. Dan zullen we meer informatie over deze crossover en het doel ervan dan krijgen.

 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter