Zelf rijdende auto voor BMW

Zelf rijdende auto voor BMW

1 3764

De BMW 5-serie krijgt vanaf dit najaar de mogelijkheid om in files deels zelfstandig op te trekken, te remmen en te sturen. Met de technologie ‘Traffic Jam Assistant’ kunnen BMW’s vanaf dit najaar in files zelfstandig de auto van de voorganger volgen. Dat staat in een persbericht van BMW.

Traffic Jam Assistant blijft, eenmaal ingeschakeld op een vooringestelde afstand op de voorganger, volgen. De bestuurder hoeft dan zelf geen gas te geven of te remmen. Sturen hoeft ook niet, toch werkt het systeem alleen als de bestuurder minstens één hand aan het stuur houdt. De technologie werkt tot 40 kilometer per uur. Vanaf november dit jaar is Traffic Jam Assistant beschikbaar voor de vernieuwde BMW 5 Serie. Vanaf december is de technologie ook als optie voor de nieuwe BMW X5 beschikbaar.

BMW 5

Parkeerassistent verbeterd

Ook heeft BMW zijn automatische parkeerassistent verbeterd. De nieuwe versie kan volautomatisch fileparkeren en bedient daarbij het stuur, de rem, het gas en schakelt bovendien. Het enige wat de bestuurder volgens BMW hoeft te doen is de juiste knop indrukken, en de juiste richtingaanwijzer aanzetten. Ook deze technologie is vanaf november beschikbaar in de BMW 5 Serie en vanaf december in de BMW X5.

P90133633-highRes

Bron: BMW

VERGELIJKBARE ARTIKELS

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter