De BMW Concept Active Tourer Outdoor

De BMW Concept Active Tourer Outdoor

1 1971

BMW presenteert de Concept Active Tourer Outdoor; een studie van een stoere crossover met plug-in hybridetechnologie. De driecilinder TwinPower Turbo-benzinemotor levert samen met de elektromotor 140 kW (190 pk) gecombineerd vermogen. Puur elektrisch rijden is mogelijk over een afstand van 20 tot 30 kilometer, waardoor een verbruik van  minder dan 2,5 l/100 km gemiddeld mogelijk is. De BMW Concept Active Tourer Outdoor is onthuld op de Outdoor-vakbeurs in Friedrichshafen.

De BMW Concept Active Tourer Outdoor geeft een realistisch beeld van een nieuw compact model met de duurzame eDrive aandrijftechnologie, die eerder is gepresenteerd in de BMW i8. Een concept dat met zijn uiterlijk sportieve en avontuurlijke ingestelde automobilisten zal aanspreken. Het studiemodel is 4.350 millimeter lang, 1.833 millimeter breed en 1.576 millimeter hoog. Mede dankzij de lange wielbasis van 2.670 millimeter, de hoge daklijn en de dwarsgeplaatste benzinemotor die de voorwielen aandrijft, is de BMW Concept Active Tourer Outdoor opvallend ruim.

P90127944

BMW eDrive

De geavanceerde plug-in hybrideaandrijving van de BMW Concept Active Tourer Outdoor omvat een 1,5-liter driecilinder TwinPower Turbo-benzinemotor die optimaal samenwerkt met een krachtige elektromotor. Het gecombineerde vermogen bedraagt 140 kW (190 pk). De sprint van 0 naar 100 km/u duurt minder dan acht seconden en er is een topsnelheid van meer dan 200 km/u mogelijk. Desondanks is het gemiddelde brandstofverbruik van de zogenoemde BMW eDrive, het aandrijfconcept dat ook in de spectaculaire BMW i3 en BMW i8 wordt toegepast, minder dan 2,5 l/100 km met een CO2-emissie van minder dan 60 g/km. De lithium-ion high-performance-accu’s zijn onder de laadvloer van de bagageruimte gemonteerd, kunnen via een 220V stopcontact worden opgeladen. Door het slimme energiemanagement van de ECO PRO-modus en recuperatie van remenergie op beide assen is de BMW Concept Active Tourer Outdoor in staat een afstand van 20 tot 30 kilometer volledig elektrisch af te leggen.

P90127957

Outdoor

Slim is een in het interieur geïntegreerde fietsendrager. Hiermee kunnen twee fietsen droog, schoon en veilig in de auto worden vervoerd. Na gebruik is de drager in de zijkant of laadvloer weg te klappen, zodat de maximale laadcapaciteit weer beschikbaar is. Het sportieve outdoor-karakter van de BMW Concept Active Tourer Outdoor wordt extra geaccentueerd door de exclusieve oranje ‘Gold Race’-exterieurkleur en 20-inchwielen. De middenconsole is afgewerkt met ‘MoonGrey’ aluminium en ‘MoonRock Grey’ en ‘MoonWhite’ leder net zoals bij andere delen van het interieur. De bagageruimte is afgewerkt met makkelijk schoon te maken kunststof in ‘MoonRock Grey’.

P90127959

BMW ConnectedDrive

De BMW Concept Active Tourer Outdoor is ontwikkeld met het oog op de toekomst. In dat kader is het studiemodel voorzien van een volledig op de bestuurder gericht instrumentarium met nieuwe black-panel technologie voor het informatiedisplay. Het centraal gemonteerde 8-inchscherm toont de status van het hybride-aandrijfsysteem en biedt toegang tot vele BMW ConnectedDrive-functies en –diensten. Zo is volledige integratie met smartphones mogelijk, maar ook een uitgebreide reeks internetdiensten, officefuncties, muziek via BMW Online Entertainment, Real Time Traffic Information, eCall (Emergency Call) en Personal Assistant Service. Laatstgenoemde functie maakt verbinding met een personal assistant mogelijk, die via het navigatiesysteem desgewenst informatie stuurt over lokale restaurants, hotels, geldautomaten of bijvoorbeeld de dichtstbijzijnde apotheek.

Bron: BMW

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10138

1 13561

1 COMMENTAAR

  1. Ik dacht even dat het een auto met beplakte plastic opsmuk zou worden, maar niets van dat alles dus! Erg mooi, vooral in die kleur ook. Ik zie hem wel zitten als opvolger van mijn 120d 5 deurs.

Laat een reactie achter