ALPINA bereidt zich voor op ADAC GT Masters

ALPINA bereidt zich voor op ADAC GT Masters

0 1547

Het nieuwe seizoen van de ADAC GT Masters staat in de startblokken. Voor ALPINA is het van groot belang om het succes van 2011 te herhalen. Daarom zijn ze in Buchloe druk bezeg met de voorbereidingen.

Het grote succes van beide ALPINA coureurs Alexandros Margaritis en Dino Lunardi tijdens de finale op Hockenheim in 2011 heeft indruk gemaakt op de fans van de ADAC GT Masters. Nu het nieuwe seizoensbegin er aan zit te komen zijn de kaarten opnieuw geschud. Voor ALPINA een reden om de titel met hand en tand te gaan verdedigen.

De ALPINA B6 GT3 zal dit jaar echter met een nieuwe rijder aan de start verschijnen. Margaritis gaat in 2012 naar Mercedes. Hierdoor moet Lunardi het stuur delen met een nieuwe partner.  Maxime Martin is een echte GT-professional, die al meerdere overwinningen in het GT1 kampioenschap veilig kon stellen. Ook in de BMW ALPINA B6 GT3 heeft hij in 2009 al ervaring opgedaan. Toen reed de jonge Belg samen met Claudia Hürtgen in Oschersleben voor het eerst in de ADAC GT Masters, waarbij twee keer een overwinning werd gevierd.

Andreas Bovensiepen, ALPINA bedrijfsleider en Ressortleider Motorsport is heel blij met de vernieuwde partnerovereenkomst met Maxime Martin. Martin is naast de racerij al lang bekend met de autoveredelaar uit Buchloe. Zijn vader, Jean-Michel Martin, is al jaren ALPINA dealer voor de Belgische markt. ,,Wij zijn overtuigd dat we met het duo Lunardi en Martin een vergelijkbaar sterk team hebben als in 2011. Met dit team kunnen we om de podiumplekken strijden.” aldus Bovensiepen.

Ook de ALPINA B6 GT3 gaat goed uitgerust het nieuwe seizoen in. Tijdens de winterstop zijn er door de ingenieurs van ALPINA vele details verder ontwikkeld en verbeterd. Hiermee kunnen ze vol vertrouwen aan de start verschijnen. De concurrentie heeft natuurlijk ook niet stil gezeten en er zijn een aantal nieuwe spelers bijgekomen.  McLaren, Aston Martin en een Chevrolet Camaro zullen het in de ADAC GT Masters 2012 ook gaan proberen. Door deze sterke concurrentie zullen de races in 2012 nog sneller en harder zijn, maar vooral afwisselender. Vanaf 31 maart begint de eerste race op het Motorsportarena Oschersleben.

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14345

2 10173

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter