Bang & Olufsen hifi in BMW 6 Serie

Bang & Olufsen hifi in BMW 6 Serie

4 4150

Voor de vernieuwde BMW 6 Serie is er een compleet nieuw surround sound systeem ontwikkeld door het Deense Bang & Olufsen.

Van alle automerken is Audi de grootste afnemer van muzieksystemen van Bang & Olufsen, met laatst nog een ‘3D sound’-beleving voor de Q7. Maar ook in producten van Mercedes-Benz en Aston Martin laten de Denen zich graag horen. En ook in de auto’s van BMW, waarvan de vernieuwde 6 Serie de eer heeft als eerste te worden uitgerust met het nieuwste carfi-paradepaardje van Bang & Olufsen: een 1.200 Watt sterk surround sound systeem, goed voor 14 actieve speakers en twee in de vloer van de auto opgenomen subwoofers.

Vehicle Noise Compensation

Meer speakers betekent niet perse een mooier geluid, maar het kan zelden kwaad. Mede daarom omvat het in totaal zestien luidsprekers tellende Bang & Olufsen high-end Surround Sound System liefst zeven tweaters voor het hoog en zeven voor de middentonen. De beide subwoofers kunnen elk een vermogen leveren van 500 Watt en het loopwerk heeft de mogelijkheid om 5.1-kanaals surround muziek aan te sturen.
sonido-bmw-serie-6-extra-de-bangolufsen-201519964_2
Er is zelfs een speciale digitale sound processor (DSP) ontwikkeld dat, via een ingebouwde microfoon, continu het (ongewenste) geluid buiten en binnenin de BMW 6 Serie monitort en filtert zodat de muziek optimaal weer gegeven wordt. Bang & Olufsen noemt het Vehicle Noise Compensation, wat raakvlakken heeft met het bekendere active noise cancellation.

Oor- én oogstrelend

Bang & Olufsen zou Bang & Olufsen niet zijn als het de ogen van de luisteraars ook de kost geeft. Het design van het nieuwe systeem mag er zodoende ook zijn, mede dankzij de fameuze Acoustic Lens Technology die uit bijvoorbeeld het dashboard rijzen zodra de auto wordt gestart. In de vernieuwde BMW 6 Serie worden deze daarnaast nog subtiel belicht door LED-verlichting voor een nog fraaier effect.
Bron: Bang & Olufsen

VERGELIJKBARE ARTIKELS

4 COMMENTAAR

  1. En ik maar denken dat BMW en Hamann Kardon het summum was. Wat ziet dit er vet uit, zo klinkt het iig ..

Laat een reactie achter