Alle details nieuwe BMW Concept Active Tourer

Alle details nieuwe BMW Concept Active Tourer

We hebben er inmiddels al vaker over gesproken maar nu komt BMW op de vooravond van de Autosalon Parijs met de gloednieuwe, en op de BMW 1 Serie gebaseerde, Concept Active Tourer. Dit nieuwe model verbindt op unieke wijze comfort en functionaliteit met dynamische prestaties.

De 4,35 meter lange BMW Concept Active Tourer geeft een realistisch beeld op een compact en bovendien ruim, dynamisch en uiterst efficiënt nieuw te verschijnen BMW model. Wij vermoeden dat BMW dit model 2 Serie gaat noemen.

Het concept

De slank gelijnde BMW Concept Active Tourer herbergt een verrassend ruim en praktisch interieur met vele innovatieve kenmerken. Zo kunnen de achterzittingen worden omgeklapt en ontstaat een volledige vlakke laadvloer. Het Travel & Comfort systeem zorgt voor ultiem gebruiksgemak voor de achterpassagiers. Een verticale klikrail in de rugleuning van de voorstoelen maakt flexibele bevestiging mogelijk van zaken als een tablet computer of klaptafeltje. Een andere innovatie is het panoramische Cool Shade zonnedak over de gehele lengte van het interieur. De transparantie hiervan is met een druk op de knop te regelen. De passagiers achterin hebben dankzij de lange wielbasis van 2,67 meter en de hoogte van 1,58 meter extra veel ruimte tot hun beschikking. Hierdoor is het tevens makkelijk in- en uitstappen.

 Cockpit

Het comfort van de bestuurder wordt verhoogd dankzij een overzichtelijk 10,25 inch groot display. Deze is voorzien van Black Panel Technology voor optimale leesbaarheid. Hiertoe dient ook het Head Up Display, voorzien van een dag- en nachtstand. Een 8 inch groot scherm in de middenconsole geeft de routebegeleiding weer en laat de energiestatus van de hybride aandrijflijn zien.

EfficientDynamics: BMW eDrive

De aandrijflijn van de BMW Concept Active Tourer is gericht op duurzame premium mobiliteit. De plug-in hybride combineert de voordelen van eDrive elektrische aandrijving met die van een uiterst efficiënte 1,5 liter TwinPower Turbo verbrandingsmotor. Voor de aandrijving van de wielen is gekozen voor een oplossing die binnen het voertuigconcept van de BMW Concept Active Tourer het meest zinvol is. Voor dit compacte model waarbij zoveel mogelijk bruikbare binnenruimte belangrijk is, hebben de ingenieurs gekozen voor een compact en licht gebouwd voorwielaandrijvingconcept waarbij de elektromotor, zo hopen wij,  de achterwielen aandrijft.

 Prestaties

In totaal wordt een vermogen van 140 kW (190 pk) op de voorwielen overgebracht. Dit is het gecombineerde vermogen van de elektromotor en de verbrandingsmotor samen. Daarmee zijn zeer sportieve prestaties mogelijk bij een uiterst bescheiden brandstofverbruik. De BMW Concept Active Tourer accelereert binnen 8 seconden van 0 naar 100 km/u en heeft een topsnelheid van circa 200 km/u. Met deze indrukwekkende prestaties verbruikt hij minder dan 2,5 liter brandstof per 100 km bij een CO2-uitstoot van slechts 60 g/km.

Nieuw: 1,5 liter  drie cilinder TwinPower Turbo motor

De 1,5-liter motor van de Concept Active Tourer maakt deel uit de nieuwe generatie BMW verbrandingsmotoren. Deze zijn modulair opgebouwd uit cilinders met een inhoud van 0,5 liter omdat hiermee zowel thermisch- als dynamisch de optimale situatie voor een verbrandingsmotor bereikt wordt. De motor beschikt over BMW TwinPower Turbo technologie en is afgeleid van de prijswinnende 3,0 liter zescilindermotor met dezelfde techniek. De krachtbron combineert bovendien de nieuwste generatie injectietechniek met VALVETRONIC variabele kleptiming en BMW’s ultramoderne TwinPower Turbo technologie. Het 3-cilinderblok klimt makkelijk in toeren en onderscheidt zich verder met een zachte loop, spontane gasrespons en een sportieve sound.

 Elektromotor

De synchroon elektromotor is helemaal door BMW Group in eigen huis ontwikkeld. Met een volledig opgeladen accu komt de BMW Concept Active Tourer 30 kilometer ver. De maximum trekkracht van 200 Nm is vanuit stilstand beschikbaar en zorgt zo voor optimale aanvulling op de verbrandingsmotor.

 

 

Met de Concept Active Tourer laat BMW zien hoe een compacte, functionele auto, sportief en duurzaam kan presteren.

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10181

1 13565

2 COMMENTAAR

Laat een reactie achter