BMW ActiveHybrid 5 LCI

BMW ActiveHybrid 5 LCI

2 2057

Met de komst van de facelift (LCI) van de BMW 5 Serie is ook de hybride variant aangepakt. De BMW ActiveHybrid 5 is ververst. Hieronder een video.

Technisch is er niet zo heel veel veranderd. Uitraard profiteert de nieuwe ActiveHybrid 5 van dezelfde wijzigingen als de andere 5 Series. De aandrijving wordt nog steeds geregeld door een drie liter zes in lijn met TwinScroll turbo. Deze motor levert 306 pk, maar met de ondersteuning van de elektromotor komt dat op een gecombineerd vermogen van 340 pk. Deze elektromotor levert alleen 55 pk (40kW) en een koppel van 210 Nm. met een leeggewicht van 1.850 kg accellereert de BMW ActiveHybrid 5 in 5,9 seconden naar de 100 km/h.

02-5-series-activeHybrid

Puur elektrisch is er ook te rijden met de BMW ActiveHybrid 5. Tot 60 km/h is er alleen op batterijkracht vooruit te komen. In de zeilmodus zelfs wel tot 160 km/h. Wel met een beperking van 3 tot 4 kilometer ver. Het verbruik ligt, afhankelijk van de gekozen bandenmaat, tussen de 6,4 en de 7 liter per 100 km. Het verschil is zo groot omdat de BMW ActiveHybrid 5 met de verschillende “lines” kan worden uitgerust. Dus ook met het M Sportpakket. Hier zitten echter behoorlijk brede banden op zodat de weerstand ook toeneemt.

De nieuwe BMW ActiveHybrid 5 is te verkrijgen vanaf € 70.500,-.

Bron: BMW TV

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 COMMENTAAR

  1. @oscar ik las laatst dat brede banden zoals die tegenwoordig onder auto’s liggen er voor de looks zijn. Smallere banden zorgen pas echt voor minder brandstof verbruik.

  2. Daarom komen op de BMW i3 ook extreem smalle banden. Maar je kunt je wel voorstellen dat die op een 5 Serie niet zouden passen. Maar de breedte van de band heeft natuurlijk invloed op het verbruik en een BMW met grote M velgen heeft dus ook bredere banden dan de standaard wielen.

Laat een reactie achter