BMW bouwt nieuwe fabriek in Noord-Amerika

BMW bouwt nieuwe fabriek in Noord-Amerika

1 1915

BMW bouwt een splinternieuwe fabriek in Mexico om zo beter in te kunnen spelen op de groeiende vraag vanuit  de NAFTA regio (Verenigde Staten, Canada en Mexico). De fabriek zal een capaciteit van 150.000 auto’s per jaar hebben en zal één miljard dollar kosten. Opening staat gepland in de loop van 2019.

 

‘’We krijgen met die nieuwe fabriek een nog veel betere uitgangspositie om profijt te trekken van het groeipotentieel in die regio,” aldus Harald Krüger, lid van de raad van bestuur en verantwoordelijk voor de productie.’
Welke modellen er van de band zullen rollen is nog niet helemaal duidelijk, maar wij verwachten dat het modellen uit de 5 Serie en 7 Serie zullen zijn. De X Modellen worden immers al in de VS gebouwd. BMW zal haar fabriek in het Amerikaanse Spantanburg ook flink uitbreiden. De fabriek in Spartanenburg krijgt eind 2016 een capaciteit tot 450.000 voertuigen en zal daarmee de grootste fabriek in het internationale productie netwerk van de BMW Group worden.

Screenshot 2014-07-04 13.47.44

Een verdere $ 200.000.000 zal worden geïnvesteerd in de joint venture koolstofvezel-fabriek in Moses Lake, Washington. Dit zal de plaatselijke productiecapaciteit op lange termijn te verdrievoudigen waardoor de Moses Lake fabriek ’s werelds grootste carbon fiber fabriek zal zijn.

Mexico heeft de laatste jaren al voor meer dan tien miljard aan buitenlandse investeringen binnen gehaald vanuit de auto-industrie en is inmiddels ook de op drie na grootste auto-exporteur ter wereld. De BMW Group zal een totaal van $ 2.200.000.000 in de NAFTA-regio te investeren in de periode tot 2019.

 

  • Investering van ruwweg $ 1000000000
  • Mexicaanse staat San Luis Potosí gekozen als locatie
  • Capaciteit van ongeveer 150.000 eenheden per jaar
  • Start van de productie gepland voor 2019

BMW zal tevens in Zuid-Amerika actief worden met een autofabriek in de deelstaat Santa Catarina in Brazilië. De start van de productie voor de Braziliaanse fabriek is gepland voor later dit jaar.

VERGELIJKBARE ARTIKELS

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter