BMW en Brilliance verlengen samenwerking

BMW en Brilliance verlengen samenwerking

1 1516

BMW verlengt het samenwerkingscontract met zijn Chinese joint-venture-partner Brilliance voor een periode van tien jaar tot 2028.

Welingerichte kringen in China hebben dit bevestigd tegenover het Duitse perbureau DPA. In het tijdschrift Die Welt was dit gepubliceerd en ook dat de Chinese overheid de verlenging van het contractverlenging al heeft goedgekeurd. In maart hebben de partijen al een “memorandum of understanding” ondertekend in Berlijn.

In de eerste maanden van dit jaar heeft BMW 25% meer auto’s in China verkocht, in vergelijking met diezelfde periode in 2013. BMW en Brilliance hebben samen twee autofabrieken en een motorenfabriek in Shenyang in het noordoosten van China. Een tweede fabriek voor motoren wordt momenteel gebouwd en die moet in 2016 klaar zijn.  BMW bouwt in china de verlengde 5-Serie, de gewone 3-Serie en de verlengde 7-Serie. De productiecapaciteit ligt nu op driehonderdduizend auto´s per jaar en op de middellange termijn streeft men naar een capaciteit van vierhonderdduizend stuks. Dat zullen niet alleen BMW’s zijn, want beide merken hebben eind vorig jaar ook al een elektrisch model onder de merknaam Zinorogepresenteerd, hoewel dat in feit niet meer is dan een BMW X1 met elektrische aandrijving. BMW en Brilliance werken sinds 2003 samen.

Bron:  perbureau DPA

VERGELIJKBARE ARTIKELS

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter