BMW Group Nederland kiest EV-Box laadstations voor BMW i-agenten

BMW Group Nederland kiest EV-Box laadstations voor BMW i-agenten

1 3186
De BMW Group heeft de nieuwe elektrische BMW i3 in Amsterdam aan de internationale pers voorgesteld. Deze BMW i3 wordt onder andere middels een geselecteerd aantal BMW i-agenten verkocht. In Nederland zijn deze vestigingen sinds kort uitgerust met EV-Box laadzuilen. 
De zuilen zijn volledig in BMW i huisstijl uitgevoerd en voorzien van twee laadpunten. Binnenkort gaat ook een aantal BMW servicepunten gebruik maken van EV-Box laadinfra.

De afgelopen maanden hebben BMW Group Nederland en EV-Box nauw samengewerkt om de BMW i-agenten van de laadinfrastructuur te voorzien en het energiemanagementsysteem in te stellen. De zuilen kunnen worden aangesloten op het publieke laadnetwerk (“CIR”). Hiermee worden de laadkosten automatisch verrekend met de gebruiker. Voor dit laatste zijn de laadzuilen aangesloten op het unieke EV-Box BackOffice systeem.

EV-Box BMW Den Haag LAADZUIL BMW i3

De EV-Box laadzuil werd op 6 november 2013 officieel in gebruik genomen bij een van de 9 BMW i-agenten, in het bijzijn van Frans Dirken en Ivo Nuijs van BMW Den  Haag  en Martijn van de Vegte van EV-Box. “Met deze high-tech laadinfrastructuur kunnen onze klanten hun i3 eenvoudig, veilig en snel laden bij onze vestiging. We gebruiken de zuil ook voor onze eigen demo auto’s. Alles staat in gereedheid voor de uitlevering van de eerste serie i3 later deze maand” aldus Ivo Nuijs van BMW Den Haag.

Wie is EV-Box

EV-Box is de Nederlandse producent van laadstations voor het laden van (semi) elektrische auto’s (EV’s) en is vanaf het eerste uur in deze markt actief. EV-Box vervult een voortrekkersrol in de branche en bewijst dat middels productinnovaties en maatwerkoplossingen. EV-Box ondersteunt haar klanten in het ontzorgen in de realisatie van oplaadfaciliteiten, zowel thuis als op het werk. EV-Box loopt technisch voorop met haar BackOffice en SmartManagement, inclusief een automatisch afreken- en factuursysteem. Het volledige productieproces van de EV-Box oplaadstations vindt plaats in Nederland.

De volgende autobedrijven zijn aangesteld als BMW i-agent:

·        BMW Amsterdam, Amsterdam

·        Renova, Breda

·        BMW Den Haag, Den Haag

·        Van Laarhoven, Eindhoven

·        Broekhuis Oost, Enschede

·        Keram, Maastricht

·        F. Breeman, Rotterdam

·        Ekris, Utrecht

·        Dusseldorp, Zwolle

Bron: BMW Nederland

 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter