BMW kiest voor Shell motorolie

BMW kiest voor Shell motorolie

5 2982

Jaren lang is de tekst “BMW recommends Castrol” te zien geweest op de oliedoppen van elke BMW. Daar zal waarschijnlijk verandering in komen. BMW heeft voor Shell gekozen als haar wereldwijde leverancier van aftermarket motoroliën.

Vanaf 2015 zullen alle motoroliën van Shell beschikbaar zijn voor de klanten van de ruim 3500 BMW-dealers in meer dan 40 landen. “We zijn er trots op dat BMW ons heeft uitgekozen voor hun dealernetwerk”, aldus Mark Gainsborough, executive vice president van Shell Lubricants. “Dit is een erkenning van de voordelen van onze expertise en geavanceerde technologie. Ook onderschrijft het de waarde van onze nieuwste innovatie: Shell Pure Plus Technology. Beide ondernemingen zetten in op hoogwaardige producten en diensten en hebben dus veel met elkaar gemeen.”

De producten van Shell voldoen aan de meest recente motorspecificaties van BMW en worden geproduceerd op basis van Shell Pure Plus Technology. Dit is een innovatieve motorolieformule waaraan veertig jaar onderzoek  is voorafgegaan. Het is een gepatenteerd gasto-liquid proces waarbij aardgas wordt omgezet in kristalheldere basisolie. De basisolie wordt door Shell geproduceerd in samenwerking met Qatar Petroleum in de Pearl GTL installatie van Qatar.

Vanaf het nieuwe jaar gaat Shell de levering, distributie en marketing  van de motoroliën verzorgen voor BMW. Of de geadviseerde literprijs ook wordt aangepast is nog niet bekend.

Bron: shell.com

VERGELIJKBARE ARTIKELS

5 COMMENTAAR

Laat een reactie achter