BMW M3 DTM concept op 16 & 17 juli in München

BMW M3 DTM concept op 16 & 17 juli in München

0 2035
BMW M3 GT

De voorbereiding op het DTM seizoen van 2012 is in volle gang. Als onderdeel van het DTM-evenement in het München Olympisch Stadion op 16 en 17 juli 2011, zal BMW de BMW M3 DTM Concept Car voor de eerste keer tonen aan de pers.
BMW prepares to unveil its 2012 M3 DTM Concept Car
De Concept Car zal een eerste indruk geven van de auto die volgend jaar zal deelnemen aan het Deutsche Tourenwagen Meisterschaft DTM. Dit werd aangekondigd door BMW Motorsport directeur Jens Marquardt op dinsdag 1 Juli tijdens de pre-event DTM persconferentie in München. Na de presentatie op 16 & 17 Juli zal de conceptcar het hele weekend te zien zijn in BMW Welt.

“Het feit dat het DTM show evenement wordt gehouden in München dit jaar is ook duidelijk spannend en interessant voor ons”, zegt Marquardt. “De ligging direct aan onze deur geeft de term ‘home event’ een hele nieuwe betekenis in de autosport voor de toekomst. Hoewel we niet concurreren in 2011, willen we van deze gelegenheid gebruik maken om de DTM fans en BMW Motorsport volgelingen een voorproefje te geven van wat ze volgend seizoen kunnen verwachten. Om deze reden is dit een logische plek om een ​​BMW M3 DTM Concept Car alvast te onthullen. Onder het motto ‘BMW verheugd zich op deelname in het DTM seizoen van 2012′ verwelkomen we het evenement in het Olympisch Stadion van München en volgen dit op de voet. Wij hopen dat de toeschouwers zullen genieten van de vele klassieke BMW-auto’s die in actie zullen komen als onderdeel van het introductieprogramma van BMW in het DTM. Onderandere zullen de volgende exclusieve klassiekers aanwezig zijn tijdens dit evenement: BMW M3 DTM uit 1987, de BMW M1 Procar van 1981, en de Mini Rally Monte Carlo van de jaren 1960.

BMW Welt staat het gehele DTM race weekend in München in het teken van de autosport. De belangrijkste attractie zal de BMW M3 DTM Concept Car zijn. Daarnaast exposeren er een deel van de historische auto’s van BMW, inclusief de 1979 BMW M1 Art Car die is ontworpen door Andy Warhol, de 1986 BMW 635 CSi en de BMW M3 GTR uit 2001. De BMW M3 uit de late jaren 1980, die talloze overwinningen behaalde en twee van de drie DTM titels voor het merk binnen sleepte, zal ook te zien zijn. Met meer dan 1.500 individuele overwinningen op zijn naam, wordt deze auto nog steeds beschouwd als een van de meest succesvolle toerwagens van alle tijden.

De ontwikkeling van de BMW M3 DTM voor het komende seizoen is in volle gang sinds BMW zijn DTM comeback aankondigde in oktober vorig jaar, en tot nu toe loopt volgens plan. De eerste tests zullen binnenkort worden uitgevoerd. BMW zal vertegenwoordigd worden met drie sterke teams in het DTM van 2012.  De volgende namen worden daarin genoemd: het BMW Team Schnitzer, ook in actie met de BMW M3 GT op de Nürburgring 24 Hours (DE) dit weekend, en ook BMW Team RBM en de BMW Team RMG.

[Bron: BMW Motorsport]

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10184

1 13565