BMW M4 Concept te zien op Pebble Beach Concours d’Elegance

BMW M4 Concept te zien op Pebble Beach Concours d’Elegance

0 1817

Het zal nog wel een paar maanden duren voordat we de BMW M4 (F82) kunnen bekijken, maar de mensen uit München zullen al dit jaar een tipje van de sluier oplichten. Op het Pebble Beach Concours d’Elegance (14 t/m 18 augustus) zal de BMW M4 Concept te zien zijn.

Dit heeft Klaus Fröhlich van de BMW directie laten weten aan AutoExpress. De definitieve serieversie van de BMW M4 zal te zien zijn op de Detroit Auto Show in januari 2014, waarna hij in het voorjaar bij de dealers zal staan. waarschijnlijk krijgt dan ook de BMW M3 (F80) zijn debuut. Dan weten we pas ook alle technische gegevens van de nieuwe M modellen. De overbrenging zal bestaan uit een DCT bak of een handgeschakelde.

BMW M4 Coupe Mau (10)

Wat we al wel weten is dat er als optie M carbon remmen ter beschikking komen op de BMW M4 zoals laatst op een prototype gezien is. De motor wordt de S55 zes cilinder met meerdere turbo’s die maximaal 8.000 rpm kan draaien. De grillen krijgen e dubbele spijlen zoals de M6 en de vernieuwde M5 ook hebben. Het carbon dak heeft twee bulten.

BMW M4 Coupe Mau (1)

Ook al bevestigd door BMW M, is het feit dat er veel carbon delen op de M4 zullen zitten om het gewicht lager te krijgen. Er wordt zelfs gesproken van een gewicht onder de 1.500 kg. Hierdoor zal de handling ook flink verbeteren. Helemaal als we schatten dat het vermogen tussen de 440 en de 450 pk zal zitten. Dhr Frölich sluit vierwielaandrijving uit. Veel te zwaar voor zo’n sportieve auto. In het filmpje is alvast te zien hoe de BMW M4 z’n best doet op de Nürburgring Nordschleife.

Bron: bimmerpost.com

Film: turclips

 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14352

2 10183

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter