BMW M6 Gran Coupé geprijst

BMW M6 Gran Coupé geprijst

0 1833

De BMW M6 Gran Coupé staat vanaf juli in de showroom voor  een prijs vanaf € 158.000,-. Dit model koppelt de elegante lijnen van  een coupé en het ruime luxe interieur aan de prestaties van een  rasechte sportauto. Maar dan één, waarin vijf inzittenden kunnen  genieten van de kracht en dynamiek die een M6 biedt. De BMW M6 Gran  Coupé is immers één van de weinige in zijn soort met een  4+1-interieur.

De BMW 6 Serie Gran Coupé is inmiddels een halfjaar in  Nederland leverbaar. Dit model valt op door een zeer elegant silhouet.  Hierin is de sportieve aflopende daklijn van de 6 Serie Coupé en  Cabrio herkenbaar. De daklijn loopt echter verder door naar achteren  en er zijn vier portieren in plaats van twee. Hierdoor is de  binnenruimte groter.

P90114283

De BMW M6 Gran Coupé is standaard rijk uitgerust met onder meer  20 inch wielen en het gebruik van hoogwaardige materialen in het  interieur, zoals Merino lederen bekleding en interieurlijsten van  carbonfiber. De standaard uitrusting is verder uitgebreid met onder  meer verwarmbare en elektrisch verstelbare voorstoelen met  geheugenfunctie, Active M onderstel met M Dynamic Damper Control en M  DSC. Ook standaard zijn de innovatieve LED-koplampen met  bochtverlichting, variabele lichtverdeling, dynamische verlichting en grootlichtassistent.

Daarnaast wordt in Nederland de M6 Gran Coupé standaard geleverd  met het BMW Navigatiesysteem Professional, uitgebreide  Bluetooth-telefoonvoorbereiding, Emergency Call en ConnectedDrive  Services, inclusief BMW Apps en Google send-to-car. Om het comfort  achterin naar het hoogst mogelijke niveau te tillen, kunnen kopers van  de M6 Gran Coupé kiezen uit per zitplek afzonderlijk instelbare  climate control, stoelverwarming en elektrisch bedienbare zonwering  bij de achterruiten.

De grootste aantrekkingskracht van de  M6 Gran Coupé ligt echter onder de motorkap. Dat is de fabuleuze V8  met M TwinPower Turbo-techniek. Die levert net als bij de M6 Coupé en  Cabrio een vermogen van 412 kW (560 pk) en een maximale trekkracht van  680 Nm. Daarmee accelereert de Gran Coupé van nul naar honderd  kilometer per uur in 4,2 seconden. Een 7-traps M DCT  Drivelogic-transmissie met een dubbele koppeling dirigeert de kracht  naar de aangedreven achterwielen. Een Auto Start Stop-functie is  geïntegreerd om zo ook bij deze sportieve M6 versie te zorgen voor een  zo gunstig mogelijk brandstofverbruik.

Bron: BMW Group Nederland

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14323

2 10138

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter