BMW Team RLL wint op Lime Rock.

BMW Team RLL wint op Lime Rock.

Joey Hand en Dirk Müller hebben BMW’s leiding in de American Le Mans Series GT-Klasse vast weten te houden met een derde overwinning op rij in dit seizoen. Zowel in de constructeurs- als de rijders klasse. Ze pakten vandaag de overwinning in de Northeast Grand Prix op Lime Rock Park. De nummer 56 BMW Team RLL M3 GT starte vanaf de poleposition en heeft elke ronde van de twee uur en vijfenveertig minuten durende race op het Noord Amerikaanse thuiscircuit voorop gelegen. Het duo heeft de 176 ronden van het 1474 mijl lange circuit afglegd en finishde als eerste met een voorsprong van 20,387 sec op de Porsche die tweede werd.

De nummer 55 M3 van Bill Auberlen en Dirk Werner had minder geluk. Zij werden na 20 minuten, in ronde 23, geraakt door een concurent. Het duo heeft volgehouden na diverse grote reparatie’s, waarna ze toch nog achtste werden. Ze hadden echter wel 13 ronden achterstand op hun teamgenoten.

Bobby Rahal, Teambaas, voegt hieraan toe: ,,Het is weer een grote dag voor BMW en het Rahal Letterman Lanigan Team. Het is jammer dat auto 55 in die rommel terechtkwam. Ik ben er van overtuigd dat ze vooraan mee hadden kunnen doen en ik ben blij dat we een relatief probleemloos weekend hebben gehad. Dunlop heeft het ook weer uitstekend voor ons gedaan. Drie op een rij, wow, dat gebeurd niet vaak in de racerij. Ik ben heel blij voor Dirk en Joey. Dit helpt ze weer verder in het kampioenschap. BMW heeft ons fantastisch materiaal geleverd en onze jongens hebben geweldig werk geleverd en dat vertaald zich in dit resultaat”.

 

 

De volgende wedstrijd van het BMW Team RLL is op 24 juli op het Mosport International Raceway. Dan hebben we ronde vier van de American Le Mans Series.

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14323

2 10138

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter