De ALPINA B4 BiTurbo wordt klaargestoomd

De ALPINA B4 BiTurbo wordt klaargestoomd

0 2191

ALPINA heeft met de komst van de nieuwe BMW 3 Serie Sedan en Touring al de B3 BiTurbo in het gamma. Met de komst van de nieuwe BMW 4 Serie is er ook ruimte voor een nieuwe naam bij ALPINA: de B4 BiTurbo.

Ook zo’n ALPINA moet aan alle eisen voldoen en goed getest worden. En hier zijn de spyshots van deze nieuwe ALPINA die we ergens midden volgend jaar op de markt verwachten nadat hij op de Autosalon van Genève in maart zijn werelddebuut heeft gemaakt.

2014-bmw-alpina-b4-biturbo-spy-shots_100432889_l

Veel vermogen en hoog koppel

De gespotte auto lijkt gewoon op een BMW 435i, maar wie goed kijkt ziet de speciale dubbele uitlaten van Akrapovič onder de achterbumper uitkijken. Ook vallen de 20″ grote ALPINA velgen met de typische blauwe remklauwen erachter wel erg op. Technisch zal de B4 sterk overeen komen met zijn Sedan broer. Een twin Turbo zescilinder van drie liter inhoud met een vermogen van 410 pk en een koppel van 600 Nm zal voor de voortstuwing zorgen. Hiermee moet een sprint van 0-100 km/h mogelijk zijn in 4,2 seconden.

Het onderstel zal op de gebruikelijke manier worden geoptimaliseerd door de firma uit het zuid Duitse Buchloe. Verder zal de auto optisch nog worden aangepast aan de bekende ALPINA huisstijl met een voor en achterspoiler (zie impressie van Dejan-Hristov voor bimmertoday.de).

2014-BMW-Alpina-B4-F32-Biturbo-

Bron: motorauthority.com

.

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10206

2 7163

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter