De nieuwe BMW 4 Serie Cabrio

De nieuwe BMW 4 Serie Cabrio

1 2203

We hadden het al voorspeld van de week. BMW presenteert de BMW 4 Serie Cabrio. Het tweede model in de nieuwe modelserie volgt dezelfde designtaal als de BMW 4 Serie Coupé. Met zijn elektrisch bedienbare hardtop, functionele eigenschappen en toonaangevende rijdynamiek voegt de BMW 4 Serie Cabrio een nieuwe dimensie toe aan de klasse van de middelgrote cabriolet.

Dankzij zijn kenmerkende proporties en de toegenomen afmetingen oogt de open vierzitter nóg krachtiger dan zijn voorganger. Innovatieve BMW EfficientDynamics-technologie biedt efficiency en prestaties als nooit tevoren. De nieuwe BMW 4 Serie Cabrio maakt begin zomer 2014 zijn opwachting bij de Nederlandse BMW dealer.

P90136190

De nieuwe BMW 4 Serie Cabrio is de vijfde generatie van BMW’s middelgrote premiumcabriolet. De auto biedt hoogstaand design en toonaangevende dynamiek, ongeacht of het dak is geopend of gesloten. Het interieur ademt dezelfde sportieve en luxueuze sfeer als dat van de BMW 4 Serie Coupé. De hoogwaardige materialen, het afwerkingsniveau en de ergonomie zijn best-in-class en ten opzichte van de BMW 3 Serie Cabrio is zowel de hoofd- als de beenruimte toegenomen. Met de M Sport-, Sport Line-, Modern Line- en Luxury Line-pakketten kunnen designkenmerken en materiaalkeuze naar wens worden bepaald.

Krachtig silhouet

Zijn opvallende aanwezigheid op de weg is mede te danken aan de toegenomen afmetingen. De BMW 4 Serie Cabrio is 26 mm langer (4.638 mm) dan de BMW 3 Serie Cabrio die hij vervangt. De wielbasis groeide met 50 mm en de spoorbreedte nam 43 mm toe. De cabrioletversie is 1.372 mm hoog en 1.825 mm breed. Typerende BMW-stijlelementen als de opmerkelijk korte overhangen accentueren het krachtige silhouet.

P90136279

Hardtop met Load Assist

De driedelige, inklapbare hardtop van de BMW 4 Serie Cabrio is aanzienlijk verbeterd op het gebied van comfort en functionaliteit. De geluidsabsorberende hemelbekleding verlaagt het geluidsniveau in het interieur met circa 2 dB ten opzichte van de BMW 3 Serie Cabrio. De dynamische coupé transformeert bovendien binnen 20 seconden en tot een snelheid van 18 km/h in een elegante cabriolet. De inhoud van de bagageruimte is riant in deze klasse. Met de kap gesloten is er 370 liter voorhanden. Zelfs als het dak in de bagageruimte is opgevouwen, zorgt de nieuwe Load Assist dat de 220 liter bergruimte optimaal kan worden benut. Het elektro-hydraulische systeem draait en herpositioneert het opgevouwen dak indien nodig, zodat er altijd goede toegang is en voldoende bagageruimte.

Comfort

Open rijden is in de BMW 4 Serie Cabrio comfortabeler dan ooit. Het verbeterde windscherm is kleiner, lichter en effectiever dan voorheen en kan eenvoudig worden opgeborgen. Tijdens open rijden houdt de climate control automatisch rekening met de buitentemperatuur om het voor de inzittenden zo behaaglijk mogelijk te maken. De stoelen met geïntegreerde veiligheidsgordels zijn bovendien voor het eerst leverbaar met ‘Air Collar’ nekverwarming.

P90136304

TwinPower Turbo

De BMW 4 Serie Cabrio is in eerste instantie leverbaar met keuze uit drie motorvarianten. De BMW 435i Cabrio, BMW 428i Cabrio en de BMW 420d Cabrio zijn voorzien van de nieuwste BMW TwinPower Turbo-technologie. Het motorvermogen van deze range varieert van 135 kW (184 pk) tot 225 kW (306 pk). Alle motoren voldoen aan de Euro 6-emissienorm van 2014 en zijn standaard gekoppeld aan een handmatig te bedienen zesversnellingsbak. De beproefde achttrapsautomaat is in alle gevallen een optie.

BMW EfficientDynamics

Een uitgebreide reeks BMW EfficientDynamics-voorzieningen reduceren het brandstofverbruik en optimaliseren de prestaties. De Auto Start Stop-functie is standaard en de in het design verwerkte Air Curtains en Air Breathers zorgen voor minder luchtweerstand en optimale efficiency.
De ondersteltechnologie van de BMW 4 Serie Cabrio is gebaseerd op die van de BMW 4 Serie Coupé. De BMW-ingenieurs hebben de veren en de dempers aangepast aan het karakter van de cabrioletversie. De BMW 4 Serie Cabrio biedt dan ook dezelfde, ongekende en toonaangevende rijdynamiek en hetzelfde stuurgevoel als de BMW 4 Serie Coupé.

BMW ConnectedDrive

De nieuwe BMW 4 Serie Cabrio is beschikbaar met een uitgebreide reeks rijhulpsystemen, mobiliteitsdiensten en infotainment onder de noemer BMW ConnectedDrive. De reeks omvat onder meer eCall (Emergency Call), de Active Cruise Control met Stop & Go-functie en de Driving Assistant Plus, en het navigatiesysteem Professional. Adaptieve LED-koplampen, de full colour BMW Head-Up Display, Online Entertainment en de mogelijkheid om praktische apps te downloaden versterken het innovatieve karakter van de nieuwe BMW 4 Serie Cabrio.

Bron: BMW Press

VERGELIJKBARE ARTIKELS

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter