Dit is de nieuwe BMW X6

Dit is de nieuwe BMW X6

1 2784

De nieuwe BMW X6 is nu nog meer een blikvanger van formaat. Door expressieve designelementen oogt de Sports Activity Coupé nog robuuster en potenter. Nieuwe  motoren zorgen voor een hoger prestatieniveau terwijl, afhankelijk van de uitvoering, het brandstofverbruik tot wel 22% lager uitpakt. De nieuwe veelzijdige BMW X6 biedt een groter interieur en meer bagageruimte. De marktintroductie is in december 2014.

De BMW X6 (F16) is van meet af aan bijzonder succesvol. Het model heeft een heel eigen statuur dankzij de treffende mix van potent design en ultieme rijdynamiek. De tweede generatie van deze Sports Activity Coupé, waarvan er inmiddels wereldwijd al bijna 250.000 zijn verkocht, neemt door zijn onweerstaanbare allure, verbluffende prestaties en innovatieve luxe een heel eigen positie in binnen het BMW X-gamma. Het extroverte design van de nieuwe BMW X6 trekt nu nog meer de aandacht. De hoofdkenmerken zijn gebleven: een lange motorkap, een lange wielbasis, korte overhangen voor en achter, grote (19-inch)wielen en het aflopende dak als dat van een coupé. De voorzijde oogt krachtig doordat de bi-xenonlichtunits met de dubbele ronde koplampen aansluiten op de verbrede grille met de dubbele nieren. Opvallende designelementen zijn de X-vormige contouren van de bumper, met daaronder een mat zilverkleurige beschermplaat. Optioneel zijn adaptieve LED koplampen verkrijgbaar. Verder is de BMW X6 nu voorzien van Air Curtains aan de voorzijde en Air Breathers op de flanken achter de voorwielkasten, waardoor de luchtweerstand is verlaagd. Het nieuwe model valt van opzij gezien ook op door nieuwe, nog strakkere lijnen en de subtiele schaduwvlakken die de wigvorm van de carrosserie versterken. Horizontale lijnen maken de achterzijde optisch breder en robuuster.

P90151851

Ruim en luxe interieur.

Het interieur is ruim en luxe. De achterbank is in drie delen neerklapbaar (40:20:40). De inhoud van de bagageruimte varieert van 580 liter naar maximaal 1.525 liter (75 liter meer dan in de vorige BMW X6) met neergeklapte bank. Het attractieve design en de buitengewoon omvangrijke standaarduitrusting versterken de exclusieve stijl van de BMW X6. Het nieuwe dashboard maakt het interieur ruimtelijker. Het is aan de bovenzijde afgewerkt met een zachte Softskin-laag, voorzien van decoratief zwart stiksel. Er zijn tevens speciale Design Pure Extravagance- en M Sport-versies leverbaar, die het uiterlijk én het interieur nog expressiever maken. Met BMW Individual is de nieuwe BMW X6 naar de persoonlijke smaak van de berijder aan te kleden.

Tot de omvangrijke standaarduitrusting van de nieuwe BMW X6 behoren onder meer bi-xenonkoplampen, lichtmetalen 19 inch wielen,  een elektrisch te openen en te sluiten achterklep en lederen bekleding. Climate control met twee zones, een automatisch dimmende achteruitkijkspiegel en het veiligheidspakket Driving Assistant van BMW ConnectedDrive zijn eveneens standaard.

P90151858

Tot 22% lager verbruik en hogere prestaties.

Het gemiddelde brandstofverbruik pakt tot wel 22% lager uit. De cijfers lopen uiteen van 6,0 tot 9,7 l/100 km. De gemiddelde CO2-emissie ligt tussen de 157 en 225 g/km. De gunstige waarden zijn te danken aan het lagere gewicht, de verminderde luchtweerstand en BMW EfficientDynamics-technologie. De standaard achttraps Steptronic-sportautomaat draagt eveneens bij aan een zo laag mogelijk verbruik. Alle uitvoeringen van de BMW X6 zijn voorzien van de beproefde en intelligente vierwielaandrijving BMW xDrive.

Bij de marktintroductie in december is te kiezen uit drie verschillende motorvarianten. De BMW X6 xDrive50i is voorzien van de nieuwste generatie V8-motor met 330 kW (450 pk) vermogen. De BMW X6 xDrive30d heeft een zescilinder in lijn dieselmotor met 190 kW (258 pk). De BMW X6 M50d wordt aangedreven door een zescilinder dieselmotor met drie turbo’s, goed voor een maximumvermogen van 280 kW (381 pk).
In het voorjaar van 2015 volgen nog de BMW X6 xDrive35i met 225 kW (306 pk) en de BMW X6 xDrive40d met 230 kW (313 pk).

P90151809

Innovatieve opties en BMW ConnectedDrive.

Voor de BMW X6 zijn talrijke exclusieve opties beschikbaar, zoals een Bang & Olufsen high-end surround-soundsysteem en het nieuwe Rear Entertainment System Professional. De BMW ConnectedDrive-features omvatten onder meer de BMW Head-Up Display, Driving Assistant Plus met Traffic Jam Assistant, de BMW Parking Assistant, Surround View en BMW Night Vision with Dynamic Light Spot en Speed Limit Info.

Bron: BMW Press Nederland

VERGELIJKBARE ARTIKELS

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter