Eerste foto’s ALPINA B7 BiTurbo LCI

Eerste foto’s ALPINA B7 BiTurbo LCI

2 2037

Vanuit de Verenigde Staten komen hier de eerste foto’s van de ALPINA B7 BiTurbo LCI. Deze is gebaseert op de onlangs opgefriste BMW 7 Serie (F01/F02).

Deze super-high performance luxury sedan heeft meer vermogen, vernieuwde design features en een verbeterde efficiëncy. De nieuwe ALPINA B7 krijgt zijn Noord Amerikaanse debuut op de historische Pebble Beach Concours d’Elegance in Augustus. De Amerikaanse prijzen zijn al bekend:   $127,600 (B7 Standaard wielbasis), $130,600 (B7 met xDrive), $131,500 (B7 Lange wielbasis) en $134,500 (B7 LWB met xDrive).

De nieuwe ALPINA B7 krijgt 40 pk meer vermogen. Hierdoor komt het totaal van de V8-Biturbo op 540 paarden. Ook het koppel steeg iets naar 730 Nm. De krachten worden overgebracht via een nieuwe ALPINA 8- speed high performance transmissie. De topsnelheid ligt op een indrukwekkende 194 mph (312 km/h). Met xDrive is de auto 1 mph ”langzamer”. De vorige B7 hield het bij 281 km/h wel voor gezien. 0-100 km/h duurt nog maar 4,4 seconden. De ALPINA B7 blijft de standaard in deze klasse.

De aerodynamica is weer helemaal up-to-date. De nieuwe voorspoiler past bij de LCI styling van de 7 Serie en helpt de downforce te vergroten bij hoge snelheden en tegelijk om alle belangrijke delen te koelen door de lucht goed te geleiden. Verder krijgt de ALPINA alle nieuwe optie’s en uitrustingen die de BMW ook heeft. Uiteraard staat hij op de 21” ALPINA Classic 20-spaaks velgen. Ook heeft de nieuwe B7 BiTurbo het nieuwe multifunctionele instrumentenpaneel, maar dan wel in ALPINA styling.

De ALPINA B7 BiTurbo is als speciaal voertuig te bestellen. De produktie is gelimiteerd door de fabriekscapaciteit. Hierdoor blijft de exclusiviteit gewaarborgd. De carrosserie van de B7 wordt gebouwd bij BMW in Dingolfing. Hierna gaat de auto naar Buchloe waar ALPINA gehuisvest is en wordt daar met de hand afgebouwd. Door deze manier van produceren is de wachttijd met ongeveer twee weken verkort. Het is mogelijk om je ALPINA B7 BiTurbo op te halen in het BMW Welt in München.

Bron: bmwblog.com

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10138

2 COMMENTAAR

  1. Alpina=Droom. Ooit… 😉

    Ps zag in mijn twitter dat jullie zijn sneller dan bmwblog.com met dit nieuws.

  2. Dat klopt eerlijk gezegd niet helemaal. Maar het is wel heet nieuws. Zelfs op alpina.de staan deze foto’s niet.

Laat een reactie achter