Is de BMW i3 al uitverkocht?

Is de BMW i3 al uitverkocht?

4 2432

Ook BMW laat binnenkort de productiebanden lopen: de elektrische i3 is in aantocht en debuteert na de zomer.

Nu zijn er onofficiële bronnen die melden dat er voor Nederland 500 stuks beschikbaar zijn en dat voor elk exemplaar al een nieuwe eigenaar klaar staat. BMW Nederland antwoord op vragen over deze gegevens ‘dat er binnenkort meer informatie’ over de BMW i3 komt.

Als het BMW i-project het goed gaat doen, kan de BMW daar makkelijk op inspelen door de productiecapaciteit van de fabriek in Leipzig te verdubbelen. Hoewel BMW nog geen uitspraken doet over de productiecapaciteit, kan het merk wel aangeven dat die ongeveer gelijk is aan een model van een MINI hatchback of cabrio.

BMW i3

“In 12 maanden kunnen we de productiecapaciteit van de lijn in Leipzig verdubbelen. Dat kan zo snel omdat er minder materiaal nodig is voor het vervaardigen van een i3. We hebben minder robots nodig omdat de carbon monocoque na het samenbrengen van de componenten uit minder onderdelen bestaat. Het chassis van een i3 bestaat uit minder dan 40 onderdelen, voor een conventionele auto ligt dat aantal aanzienlijk hoger. Momenteel neemt het zo’n 20 uur in beslag om een i3 te bouwen. Voor de i8 ligt de productietijd iets hoger”, zegt Dr Martin Halt van BMW i.

Bron: automobielmanagment.nl

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10184

1 7251

4 COMMENTAAR

  1. afwachten dus… mijn buurman heeft er 1 besteld en heeft nog geen enkele informatie over de levertijd..

  2. Heb er een gereserveerd en een produktie nummer al op naam gekregen.
    In oktober zijn de proefritten en 16 November staat de uitlevering gepland, voor mij hoeft verhoging van produktie niet zo laat dit karretje voorlopig maar eens exclusief blijven. BMW heeft het toch over Next Premium daar hoor wat mij betreft geen massaproductie bij, hoewel het voor het milieu een goede zaak zou zijn.
    44 zonnepanelen op mijn huis zorgen ook voor power om emissieloos te rijden,laat de nieuwe tijd nu maar beginnen….zo produceren we ons de crisis uit!

Laat een reactie achter