Montoya in een BMW M3 DTM?

Montoya in een BMW M3 DTM?

0 2334
BMW zou, volgens het Duitse autosportblad Motorsport Aktuell, graag voormalig F1-rijder Juan-Pablo Montoya in een DTM M3 willen hebben. De Colombiaan keerde na 94 races voor Williams BMW en McLaren-Mercedes de koningsklasse van de autosport de rug toe om in de VS in de NASCAR series te gaan rijden voor het team van Chip Ganassi. Dit is echter zijn laatste seizoen daar.

Medio 2006 stapte Montoya definitief uit de F1 en vond meteen onderdak bij Chip Ganassi. Montoya kende Ganassi noch uit zijn Indycars periode 1999-2000. De Colombiaan veroverde destijds in 1999 de titel terwijl hij een jaar later voor hetzelfde team de Indy 500 op zijn naam schreef. Het NASCAR verhaal kreeg echter een geheel andere wending. Liefst 239 keer verscheen Montoya aan de start terwijl hij slechts twee overwinningen op zijn CV kon bijschrijven.

montoya_will_sepa_02_bmw

BMW wilde niet bevestigen dat men interesse had in Montoya. Volgens de Duitse autofabrikant had de Colombiaan nog een andere optie binnen de NASCAR series openstaan terwijl ook Team Andretti uit de IndyCar Series interesse had getoond. Aangezien ook het DTM kampioenschap gestaag richting het einde van het seizoen gaat breekt ook aldaar de jaarlijkse stoelendans los. Het verleden heeft echter geleerd dat voormalig F1 rijders niet de meest succesvolle coureurs zijn in het fameuze toerwagenkampioenschap.

Bron: Motorsport Aktuell

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14323

2 10138

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter