Tom Coronel wint BMW Sports Trophy 2013

Tom Coronel wint BMW Sports Trophy 2013

4 1826

De BMW Sports Tropy is weer uitgedeeld. Met een Nederlands succes dit jaar. In de “Doppelkegel” van de BMW Welt in München heeft BMW Motorsport directeur Jens Marquardt, samen met BMW coureur Alessandro Zanardi, de trofeeën aan de meest succesvolle BMW privateers.

Voor het eerst werden ook de beste privé teams van het seizoen geëerd. Bij de rijderscategorie kreeg Tom Coronel de eerste plaats toegewezen. Dit jaar reed hij de BMW 320 TC naar twee overwinningen in de FIA World Touring Car Championship (WTCC). Als beloning voor dit succes kreeg hij een bedrag van 30.000,- Euro en mocht hij in Jerez vorige week zondag met de BMW M3 DTM een aantal ronden afleggen.

0550815

“Ik feliciteer Tom Coronel van harte met het winnen van de BMW Sports Trophy 2013”, zei BMW Motorsport directeur Jens Marquardt. “Hij is al een aantal jaren een sympathiek en succesvol lid van de BMW familie en heeft in de toerenwagenracerij constant goede resultaten laten zien. Dit heeft hij meer dan wie dan ook verdiend”.

Plaats twee en drie, in de categorie waarin Tom zegevierde, waren voor zijn WTCC collega’s Stefano D´Aste (IT) und Mehdi Bennani (MA). Totaal waren er 259 deelnemers uit 26 landen die deelnamen aan de BMW Sports Trophy 2013.

0550813

Ook het team waar Tom aan verbonden is in de WTCC, het ROAL Motorsport Team van voormalig DTM kampioen  Roberto Ravaglia (IT), won een BMW Sports Trophy voor het beste team.

Bron: BMW Motorsport

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14361

2 10198

4 COMMENTAAR

  1. De toekomst van Tom Coronel in het WTCC voor volgend seizoen is zeer onzeker. BMW stopt volgend jaar met de 320 TC door reglementswijzigingen.

Laat een reactie achter