Vanaf 21 juni bij de dealer: de BMW M3 en BMW M4

Vanaf 21 juni bij de dealer: de BMW M3 en BMW M4

0 1651

De nieuwe zeer compleet uitgeruste BMW M3 Sedan en BMW M4 Coupé arriveren 21 juni bij de Nederlandse BMW dealers. Ze zijn dan leverbaar voor prijzen vanaf respectievelijk € 104.000,- en € 105.000,-. De sportieve meesterwerken van BMW’s sportdivisie BMW M GmbH kenmerken zich door hun zescilinder M Power TwinPower Turbo motor die nieuwe maatstaven zet op het gebied van vermogen, trekkracht en brandstofverbruik.

Dankzij geavanceerde techniek en de expertise van BMW M GmbH staan de BMW M3 Sedan en de BMW M4 Coupé garant voor een superieure wegligging en een ongeëvenaarde stabiliteit bij hoge snelheden.

P90140426

De BMW M3 Sedan en de BMW M4 Coupé bouwen voort op een decennialange traditie en ruim 28 jaar ervaring in de autosport. Beide BMW M modellen leggen de lat nog hoger met hun nieuw ontwikkelde 3,0-liter BMW M TwinPower Turbo krachtbron. De zescilinder-in-lijn levert een vermogen van 317 kW (431 pk) en een koppel van 550 Nm. Dat is 40 procent meer dan de vorige BMW M3 met V8-motor, terwijl het brandstofverbruik van 8,3 l/100 km (194 g CO2/km) 25% gunstiger uitpakt. Met deze motor in combinatie met de optionele M Double Clutch Drivelogic zevenversnellingsbak met launch control, volbrengen beide modellen de sprint vanuit stilstand tot 100 km/u in 4,1 seconden. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u. Met het M Driver’s Package is dat 280 km/uur.

Standaard zeer compleet.

De BMW M3 Sedan en de BMW M4 Coupé onderscheiden zich door hun karakteristieke vormgeving met herkenbare BMW M-stijlelementen. De standaarduitrusting is omvangrijk, met onder meer adaptieve LED-koplampen, Park Distance Control, elektrisch verstelbare en verwarmbare sportstoelen en een alarmsysteem klasse 3. Een navigatiesysteem Professional inclusief ConnectedDrive Services, BMW TeleServices en een Harman Kardon Surround Sound System behoren eveneens tot de standaarduitrusting. Verder zijn de BMW M3 Sedan en BMW M4 Coupé onder meer voorzien van Emergency call, uitgebreide Bluetooth telefoonvoorbereiding, automatisch inklapbare en dimmende buitenspiegels, een opbergpakket en een middenarmsteun voor.

BMW M-technologie.

Het geavanceerde Active M Differential en de M Dynamic Mode van de Dynamische Stabiliteits Controle (DSC) dragen bij aan de toonaangevende rijdynamiek van de BMW M-modellen. Dat geldt ook voor de gewichtsreductie van circa tachtig kilo dankzij de toepassing van lichtgewicht componenten. Deze zijn vervaardigd van met koolstofvezel versterkt kunststof (CFRP) en aluminium. De BMW M compound-remmen zorgen voor een indrukwekkende stopkracht. BMW M carbon-keramische remschijven zijn optioneel.

Bron: BMW Nederland

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14323

2 10138

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter