Zo hoort hij te zijn! ALPINA B6

Zo hoort hij te zijn! ALPINA B6

2 2244

We hadden natuurlijk al eerder een bericht over de nieuwe ALPINA B6 Biturbo Cabriolet. Maar nu staat hij op de IAA in Frankfürt in de enige juiste kleur voor een ALPINA.

Het klassieke ALPINA blauw metallic staat hem buitengewoon goed. Vooral met het lichte interieur. Ook deze B60 beschikt over de verschillende carbon delen en de Akrapovic uitlaat met ALPINA tekst. Op de stand kun je met behulp van koptelefoons het geluid beluisteren wat deze combinatie voortbrengt.

Het interieur is in een Lavalina volleder met accenten in Cognac Myrte uitgevoerd. Dit geeft een zeer hoogwaardige uitstraling. De afwerking is zoals we dat van de jongens uit Buchloe gewend zijn.

Naast de B6 Biturbo cabriolet, heeft ook de, op de 5 Serie gebaseerde, D5 Biturbo zijn werelddebuut. Deze diesel levert tussen de 4.000 en 4.200 rpm een vermogen van 350 pk. Om dit allemaal in goede banen te leiden is de koelcapaciteit met 20% vergroot. Ook het inlaattraject is aangepast waardoor er 30% minder drukverliezen optreden. Hierdoor is de motor veel beter bij de les. De auto wordt geleverd met een aangepaste acht traps automaat van ZF. Deze laat zich op de typische ALPINA manier met knoppen aan de achterzijde van het stuur bedienen.

De D5 sprint in 5,2 seconden naar de 100 km/h. De top ligt op niet begrensde 270 KM/h. De ALPINA D5 Biturbo is er ook als touring. Top van 266 en 0-100 km/h in 5,3  seconden.

 

Met dank aan: bimmertoday.de

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10184

1 13566

2 COMMENTAAR

  1. Als ik dan een BMW kocht, moest het een Alpina zijn. Helemaal na het zien van de foto’s van de nieuwe B6: Wat een apparaat!!

Laat een reactie achter