Geruchten rond de nieuwe BMW Z4

Geruchten rond de nieuwe BMW Z4

0 10166

De volgende generatie van de BMW Z4 moet weer dichter bij de basis van een roadster komen. Hiervoor zal de terugkomst van zowel de stoffen kap als een M variant moeten zorgen. 

De eerste generatie BMW Z4 (E85) was nog leverbaar met een stoffen dak. Wie een vast dak wilde moest genoegen nemen met de BMW Z4 Coupé (E86). Maar dat dak kon dan weer niet open. Dus BMW dacht slim te zijn en bij de huidige BMW Z4 (E89) een klapdak constructie te bedenken. Twee in één zou je denken. Maar de pure roadster liefhebber heeft hier toch wat moeite mee. Zo’n constructie is weliswaar fraai en het isoleert beter dan een stoffen exemplaar maar het betekent ook veel extra gewicht. En een sportieve auto wil je juist zo licht mogelijk hebben. Ook het milieu is daarmee gebaat.

BMW Z4

Op de autoshow in Las Vegas liet een medewerker van BMW zich ontvallen dat de volgende generatie van de Z4 zo’n 200 kilo lichter gaa worden dan het huidige model. Op de vraag of die gewichtsafname het gevolg zou kunnen zijn van de komst van een stoffen vouwdak, werd niet ontkennend geantwoord.

Maar ook een echte M versie moeten we met het huidige model missen. De BMW Z4 3.5si komt dicht in de buurt maar is niet een pure sportieve roadster geworden. Dezelfde medewerker laat weten:  “Het moet raar lopen als er geen M-versie komt”. Dat zou betekenen dat het 430 pk sterke geblazen zescilinder S55 van de BMW M3 en M4 ook in de roadster beschikbaar gaat komen.

Het duurt nog zeker een jaar dat de nieuwe BMW Z4 op de markt komt. Hopelijk op tijd voor de zomer van 2015.

Bron: Nu.nl

Impressie: autoevolution.com

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10344

2 8278

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter