BMW als eerste gelinkt met Apple Watch

BMW als eerste gelinkt met Apple Watch

7 20784

In de Verenigde Staten worden de eerste exemplaren van de Apple Watch inmiddels uitgeleverd. Het is dus de hoogste tijd dat autobouwers die zichzelf als trendy en premium bestempelen, zorgen dat je dat speeltje aan je auto kan linken. BMW is de eerste die dit effectief voor elkaar krijgt. De i Remote App, die voor de i3 en i8 al bestond voor onder meer de iPhone, is de eerste die je om je pols kan dragen. Maar het wordt zeker niet de laatste.

BMW en de Apple Watch

Wie een BMW i3 of i8 heeft kan de laadstatus van z’n batterij controleren, zichzelf naar de dichtst bijzijnde laadpaal laten loodsen, de temperatuur van de airco bijstellen, de claxon bedienen en de deuren vergrendelen of ontgrendelen op afstand. Maar de vraag is natuurlijk of je dat ook effectief moet willen. Over de veiligheid van dergelijke systemen is immers het laatste woord nog niet gezegd. Er waren al eens 2,2 miljoen BMW’s gewoon met een gsm te kraken.

bmw-app-apple-watch

BMW zal vermoedelijk snel concurrentie krijgen op de smartwatch van Apple. Hyundai biedt bijvoorbeeld al soortgelijke functionaliteiten in een app voor Android Wear, terwijl er ook een (onofficiële) Tesla-app in ontwikkeling is.

Bron: Apple en BMW

VERGELIJKBARE ARTIKELS

1 7409

7 COMMENTAAR

  1. @Oscar Zou jij hem kopen, die Apple Watch als je een i3 hebt of zou je hem er bij uitonderhandelen als je er 1 besteld bij de dealer?

Laat een reactie achter