Nieuwe ontwikkelingen BMW ConnectedDrive

Nieuwe ontwikkelingen BMW ConnectedDrive

BMW heeft een status opgebouwd als een van ’s werelds grootste autofabrikanten die, onder de noemer BMW ConnectedDrive, technieken toepast die gericht zijn op elk aspect van de verbinding tussen de bestuurder, het voertuig en de buitenwereld. BMW wil deze positie op de Consumer Electronics Show (CES) 2014 in Las Vegas graag nog eens extra onder de aandacht brengen.De Amerikaanse beurs zal gebruikt worden om innovatieve previews van toekomstige ontwikkelingen en nieuwe toepassingen voor in serie geproduceerde voertuigen te presenteren.

Geautomatiseerde rijden op de limiet.

P90140884

De BMW Group heeft een nieuw soort prototype ontwikkeld voor geautomatiseerd rijden. Deze gebruikt geavanceerde technologie om maximale veiligheid te verkrijgen, zelfs tot de dynamische limiet van de auto. Bovendien zal het prototype de effectiviteit van een nieuwe generatie van besturingssystemen laten zien op een gesloten circuit. Deze systemen zijn in staat om actief in te grijpen en zorgen voor dat de elektronisch geregelde besturing in perfecte harmonie werkt met het rem- en gaspedaal. Dit gaat een stap verder dan de huidige systemen, die reageren op het begin van onderstuur of overstuur. Op de foto is een driftende BMW 2 Serie te zien waarvan de bestuurder beide handen voor het raam houdt om te laten zien dat de auto dit helemaal zelf doet.

Camera assistentiesystemen die verbeterde veiligheid brengen in een nieuwe klasse.

Ontwikkelingen in de camera en video-technologie hebben nu al enige tijd als basis gediend voor de moderne hulpsystemen. Een aantal voorbeelden zijn Lane Departure Warning, verkeersborden herkenning, Collision Warning en Pedestrian Warning. Deze systemen worden nu ook toegankelijker in de lagere klasse door goedkopere nieuwe ontwikkelingen. De meeste huidige op radar gebaseerde systemen hebben vaak moeite met het herkennen van stilstaande objecten. Met de nieuwste camera technieken is dit nu verleden tijd. Een wide-angle camera herkent sneller objecten buiten het gezichtsveld van de bestuurder.

P90140932

Nieuwe Parking Assistant met longitudinale en laterale begeleiding.

De nieuwe Parking Assistant met longitudinale en laterale begeleiding biedt klanten aanzienlijk meer comfort en veiligheid. Niet alleen, zoals met bestaande systemen, gebruikt het ultrasone sensoren om een parkeerplaats parallel aan de weg te vinden en het parkeren van de auto via de elektronisch geregelde besturing (zijgeleiding) uit handen van de bestuurder te nemen, het hulpsysteem nu schakelt ook tussen de vooruit en achteruit versnellingen van de automatische versnellingsbak en laat de auto optrekken en automatisch remmen (longitudinale begeleiding). Deze functies worden ondersteund door een interface aan de versnellingsbak en het elektronisch gestuurde gaspedaal en rempedaal. Alles wat de bestuurder moet doen is de knop van het nieuwe assistentie systeem ingedrukt houden om het te activeren en de automatische parkeerprocedure in de gaten houden.

Al deze nieuwe functies gaan veel verder dan de bestaande en moeten de bestuurder helpen om nog veiliger en meer ontspannen te rijden. Volledig geautomatiseerde auto’s kunnen ondertussen alle taken van de bestuurder op elk moment overnemen. Al  deze systemen zijn gegroepeerd onder de BMW ActiveAssist banner en vormen een nieuwe tak van technologie binnen BMW ConnectedDrive.

P90140887

Bron: BMW

Video: Autocar

VERGELIJKBARE ARTIKELS

4 COMMENTAAR

  1. This message was sent to you via your website contact form. I get literally dozens of leads this way every day from people like yourself responding to my message. Now I want to offer this service to you. I will generate leads for your business using this exact same method. Proof that it works? Well if you are writing a reply to me right now then you just proved it can work for you too! Please email me here for details: rustam1998roman@itm311.com

  2. Hi, I have been helping people in your type of business generate more inquiries and sales without relying on paid advertising. Would you like to know more about our approach? Email me here: 7f9bgtky@cggup.com

Laat een reactie achter