IAA 2015: de BMW M6 Coupé Competition Edition

IAA 2015: de BMW M6 Coupé Competition Edition

1 4875

BMW M GmbH presenteert de BMW M6 Coupé Competition Edition. Deze exclusieve uitvoering debuteert op de internationale autoshow van Frankfurt (IAA), die van 17 t/m 27 september 2015 plaatsvindt. De BMW M6 Coupé Competition Edition benadrukt zijn status als high-performance coupé met een krachtigere M TwinPower Turbo motor en keuze uit speciale exterieurlakken, onderdelen van CFRP, exclusieve lederen bekleding met contrasterende stiksels en andere bijzondere details.

De speciale Competition Edition is uitsluitend leverbaar als BMW M6 Coupé met het Competition Package. De 4,4-liter V8 met M TwinPower Turbo techniek levert een vermogen van 441 kW (600 pk) en een maximumkoppel van 700 Nm. In combinatie met het optionele Driver’s Package haalt hij een topsnelheid van 305 km/u. Het brandstofverbruik is vastgesteld op 9,9 l/100 km, met een bijbehorende CO2-uitstoot van 231 g/km (NEDC).

P90196765

Twee kleuren

Er is keuze uit twee exclusieve exterieurkleuren: Alpine White en Austin Yellow metallic. In Alpine White is de BMW M6 Coupé Competition Edition (F80) voorzien van opvallende striping in de kenmerkende BMW M-kleuren, net als de raceversie van de BMW M6 GT3.

De matzwarte, lichtmetalen 20-inch M-wielen met dubbele spaken (type 343 M) vormen een smaakvolle combinatie met beide exterieurkleuren. Behalve de grille zijn ook de deurgrepen en de ‘kieuwen’ op de voorschermen uitgevoerd in black chrome, terwijl de buitenspiegelkappen zijn gemaakt van koolstofvezel. Hetzelfde materiaal is gebruikt voor de BMW M-achterspoiler en de diffusor die de aerodynamica optimaliseren.

Individual uitrusting

Het exclusieve karakter van de Competition Edition komt ook tot uiting in het interieur. De zwarte BMW Individual fine-grain Merino-lederen bekleding is voorzien van contrasterend stiksel in Opal White voor de versie in Alpine White en in Yellow met de carrosseriekleur Austin Yellow metallic. Verder onderscheidt het model zich door de metalen ‘M6 Competition’-belettering op de dorpels, de kieuwen en de deksel van de bekerhouders. De sierstrips in het interieur, de pookknop en de spaken van het M-sportstuur zijn van lichtgewicht koolstofvezel, terwijl het stuurwiel is bekleed met Alcantara voor extra grip.

P90196759

De standaarduitrusting van de BMW M6 Coupé Competition Edition omvat onder meer multifunctionele M sportstoelen voorin en de BMW Head-Up Display. Voor een intense geluidssensatie is het model leverbaar met een Harman Kardon Surround Sound System of een state-of-the-art 1.200 watt audiosysteem van Bang & Olufsen met zestien speakers.

Het Competition Edition-pakket voor de BMW M6 Coupé is er voor prijzen vanaf € 17.700. Klanten die hun BMW M6 willen aankleden met Competition Edition-opties kunnen, ter aanvulling op het Competition Package (€ 9.500), kiezen voor de matzwarte 20-inch lichtmetalen M-wielen (€ 400), de multifunctionele voorstoelen (€ 1.950) en het rokerspakket (€ 50). Het audiosysteem vanHarman Kardon kost € 1.290 en dat van Bang & Olufsen € 4.950.

Bron: BMW Nederland

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14303

1 13555

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter