IAA 2015: Topman Krüger onderuit

IAA 2015: Topman Krüger onderuit

2 2187

Harald Krüger, de topman van autobouwer BMW, is aan het begin van zijn persconferentie tijdens de autoshow in Frankfurt flauwgevallen. De 49-jarige Krüger werd daarna, ondersteund maar lopend, van het podium geleid door twee assistenten.

Onduidelijk is nog wat Krüger mankeerde. Waarschijnlijk zal de persconferentie op een later moment worden voortgezet, liet een woordvoerder weten. Alle afspraken van Krüger zijn afgezegd. Een woordvoerder van BMW: “De artsen hebben besloten – en wij ook – dat hij naar huis gaat om te herstellen.” Van iets ernstigs zou geen sprake zijn. “Ik denk dat een paar dingen bij elkaar is gekomen.”

Krüger is door een arts onderzocht, zijn toestand wordt “stabiel” genoemd. Volgens Bloomberg had hij vanochtend al aangegeven zich niet al te best te voelen. De presentatie volgde op een reeks trips in het buitenland.

De 49-jarige Krüger is pas sinds mei bestuursvoorzitter van BMW, het was dus zijn eerste presentatie bij de belangrijke show in Frankfurt als roerganger van de onderneming. Hij moest er de vernieuwde BMW 7-serie voorstellen.

De topman, die sinds 2008 bestuurslid was bij BMW en verantwoordelijk voor productie, volgde destijds Norbert Reithofer op. Die werd president-commissaris.

Bron: Bloomberg

VERGELIJKBARE ARTIKELS

1 13615

2 COMMENTAAR

Laat een reactie achter