De nieuwe BMW 225xe en BMW 330e

De nieuwe BMW 225xe en BMW 330e

4 7967

BMW presenteert zijn innovatieve BMW eDrive-technologie in de nieuwe BMW 225xe en BMW 330e. BMW eDrive-technologie omvat een aantal geavanceerde plug-in hybride componenten en draagt sterk bij aan het terugdringen van brandstofverbruik en emissies. BMW eDrive is een van de vooruitstrevendste elementen van de baanbrekende BMW EfficientDynamics-technologie.

De plug-in hybride, vierwielaangedreven BMW 225xe – een BMW 2 Serie Active Tourer met eDrive – biedt een combinatie van sportiviteit, economie en praktische bruikbaarheid die uniek is in zijn segment. De BMW 330e is de nieuwe plug-in hybridevariant van de 3 Serie, die voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van dynamiek en efficiency.

P90194345

BMW 225xe: de eerste in zijn soort
BMW introduceert een plug-in hybridevariant met vierwielaandrijving van de BMW 2 Serie Active Tourer. Deze BMW 225xe biedt een combinatie van sportiviteit, efficiëntie en praktische bruikbaarheid die uniek is in zijn segment. Deze versie maakt het mogelijk emissievrij te rijden, zonder dat dat afbreuk doet aan het rijplezier dat je verwacht van BMW. De BMW 225xe combineert elektrisch rijden en een grote actieradius met optimale functionaliteit en dagelijkse bruikbaarheid. De BMW 225xe biedt zowel een hoger systeemvermogen als meer bagageruimte dan zijn concurrenten. Met de plug-in hybrideaandrijving verenigt de BMW 225xe de BMW EfficientDynamics technologieën met comfort, rijplezier, vierwielaandrijving, veelzijdigheid en een royale interieurruimte in een compacte auto.

De BMW 225xe is voorzien van BMW eDrive en een 1,5-liter driecilinder BMW TwinPower Turbo motor. Zijn gecombineerde brandstofverbruik van 2,0-2,1 l/100 km* en een CO2-uitstoot van slechts 46-49 g/km* zijn de maatstaf in zijn klasse.
De plug-in hybridetechniek in de BMW 225xe maakt het mogelijk om emissievrij te rijden, maar biedt zijn berijder ook de mogelijkheid om lange afstanden af te leggen als dat nodig is. De auto is dus perfect geschikt voor gebruik in stedelijk gebied en voor recreatieve uitstapjes met het gezin. Net als de andere versies van de BMW 2 Serie Active Tourer, overtuigt ook de BMW 225xe met zijn riante interieur, praktische details en ergonomisch gebruiksgemak. Doordat de lithium-ion-batterij in een ruimtebesparende plaats onder de achterbank is gemonteerd, en de elektrische aandrijving volledig onder de vloer van de achterbak is ondergebracht, is er niet ingeleverd op bagageruimte.

P90193306

Elektrisch aangedreven, doelmatig en dynamisch.
De BMW 225xe brengt rijplezier naar een nog hoger niveau. De BMW eDrive technologie (ontwikkeld onder de vlag van BMW EfficientDynamics) en een BMW TwinPower Turbo benzinemotor vormen samen een efficiënte, dynamische hybrideaandrijving die perfect past bij het merk BMW: dynamisch, lokaal emissievrij dankzij de elektrische aandrijving en efficiënt over lange afstanden. De elektrische aandrijving van de achterwielen bundelt krachten met de reguliere voorwielaandrijving wat ‘geëlektrificeerde xDrive’ oplevert. Het resultaat is een uitstekende tractie, zelfs onder slechte weersomstandigheden.

De achterin gemonteerde 65 kW (88 pk) sterke elektromotor drijft de achterwielen aan en maakt een elektrisch bereik van maximaal 41 kilometer mogelijk. Dit maakt het de meest voor de hand liggende emissievrije aandrijvingsoptie voor korte afstanden, stadsverkeer en – met een topsnelheid van 125 km/u in volledig elektrische modus – voor buitenwegen en zelfs snelwegen.

Voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of ‘geëlektrificeerde xDrive’.
De hoogtoerige driecilinder benzinemotor met BMW TwinPower Turbo techniek (100 kW /136 pk en 220 Nm) maakt lange ritten en hogere snelheden mogelijk. De verbrandingsmotor stuurt zijn kracht naar de voorwielen via een zestraps Steptronic automaat. Bij stevige acceleratie vanuit stilstand en bij inhaalmanoeuvres wordt de kracht van beide aandrijfsystemen samengevoegd tot een systeemvermogen van 165 kW (224 pk) en een maximumkoppel van 385 Nm. Dat tezamen zorgt voor een acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 6,7 seconden!

P90193318

Net als in de BMW i8 creëert de hybrideaandrijving in de BMW 225xe een ‘geëlektrificeerd xDrive’-systeem. De achterwielen schakelen onmerkbaar bij als de voorwielen grip dreigen te verliezen. En als de bestuurder meer acceleratie vraagt dan de elektromotor kan leveren, start de hoogspanningsstarter-generator de verbrandingsmotor vrijwel onmerkbaar en zonder onderbreking van de aandrijfkracht.

In aanvulling op de Driving Experience Control-schakelaar – met zijn SPORT-, COMFORT- en ECO PRO-instellingen zoals bekend van andere BMW modellen – biedt de eDrive-knop in de middenconsole drie standen: AUTO eDrive, MAX eDrive en SAVE BATTERY.

AUTO eDrive is de basisinstelling en wordt geactiveerd zodra de auto start. Deze stand zorgt ervoor dat de verbrandingsmotor en de elektromotor optimaal samenwerken in alle situaties en biedt een volledig elektrisch aangedreven topsnelheid van 80 km/u.

MAX eDrive laat de auto tot een snelheid van 125 km/u volledig elektrisch rijden. Met SAVE BATTERY wordt het laadniveau van de hoogspanningsbatterij gehandhaafd of tijdens de rit – als het niveau lager is – verhoogd tot meer dan 50 procent, zodat er altijd energie beschikbaar is om later in stedelijk gebied elektrisch te rijden.

BMW ConnectedDrive draagt ook bij aan het bereiken van een laag brandstofverbruik. In de BMW 2 Serie Active Tourer met eDrive omvat het ConnectedDrive-pakket ook een proactieve energiemanagementfunctie, die – rekening houdend met de rijstijl en de route – zorgt dat de plug-in hybride aandrijving zo efficiënt mogelijk functioneert.

De plug-in hybride BMW 2 Serie Active Tourer met eDrive kan de lithium-ion hoogspanningsbatterij (capaciteit 7,7 kWh) zowel door de terugwinning van remenergie als via een aansluiting op een huishoudelijk stopcontact (in iets meer dan 3 uur) opladen. Een andere optie is de BMW i Wallbox (oplaadtijd 2:15 uur).

De componenten van de elektrische aandrijflijn – waaronder de hoogspanningsbatterij en de elektromotor – worden door BMW geproduceerd in de fabriek in Dingolfing. De serieproductie van de BMW 225xe begint dit najaar in de fabriek in Leipzig. De prijzen worden later bekendgemaakt.

Highlights nieuwe BMW 225xe.

 • BMW introduceert een plug-in hybride, vierwielaangedreven variant van de BMW 2 Serie Active Tourer. Deze BMW 225xe biedt een combinatie van sportiviteit, efficiëntie en praktische bruikbaarheid die uniek is in zijn segment.
 • Het interieur is ruim en veelzijdig, de afmetingen zijn compact en de BMW 225xe valt op door een grote actieradius en een zeer bescheiden brandstofverbruik.
 • De combinatie van BMW eDrive en een driecilinder verbrandingsmotor zorgt voor overtuigende prestaties en een efficiënt energiegebruik.
 • De driecilinder verbrandingsmotor met BMW TwinPower Turbo techniek levert 100 kW (136 pk). De elektromotor ontwikkelt 65 kW (88 pk). Het totale systeemvermogen bedraagt 165 kW (224 pk), het maximumkoppel is 385 Nm. Brandstofverbruik gecombineerd: 2,0-2,1 l/100 km; CO2-uitstoot gecombineerd: 46-49 g/km)*.
 • Acceleratie van 0 naar 100 km/u in 6,7 seconden, topsnelheid: 202 km/u.
 • Actieradius volledig elektrische modus: maximaal 41 kilometer.
 • Topsnelheid volledig elektrische modus: 125 km/u.
 • Hoogspanningsbatterij kan volledig worden opgeladen via conventioneel huishoudelijk stopcontact in drie uur en 15 minuten via de standaard meegeleverde laadkabel. Het BMW 360 ° ELECTRIC-pakket – met een BMW i Wallbox – maakt sneller en gemakkelijk opladen in twee uur en 15 minuten mogelijk. De mobiliteitsdienst ChargeNow helpt gebruikers openbare oplaadpunten snel en gemakkelijk te vinden. Met de ChargeNow- kaart behoort contante betaling tot het verleden.
 • Combinatie van elektrische aandrijving op de achterwielen, voorwielaandrijving en elektrische vierwielaandrijving zorgt voor efficiënte mobiliteit, een grote actieradius en de dynamiek waar BMW om bekendstaat.
 • Variabel in te delen en te gebruiken bagageruimte. Geen beperking van het laadvermogen, ondanks de aanwezigheid van de batterij en de elektrische aandrijving achter.

  * Voorlopige cijfers. Verbruikscijfers op basis van de EU-testcyclus voor plug-in hybride voertuigen. Verbruik kan variëren, afhankelijk van de bandenmaat en de omstandigheden.


BMW 330e. Verfijnde sportiviteit en voortreffelijke efficiency.

Met zijn plug-in hybride aandrijflijn combineert de nieuwste variant van de BMW 3-serie de rijdynamiek waarom BMW bekendstaat met de mogelijkheid om puur elektrisch te rijden en ongeëvenaarde efficiency over langere afstanden.
De combinatie van BMW eDrive-technologie (ontwikkeld volgens de BMW EfficientDynamics filosofie) met een BMW TwinPower Turbo benzinemotor levert een efficiënte en dynamische plug-in hybride aandrijflijn op die perfect past bij BMW.

P90194638

De plug-in hybride aandrijving levert de vertrouwde BMW rijdynamiek, dankzij de combinatie van een vooruitstrevende elektromotor van 65 kW (88 pk) met een koppel van 250 Nm en een viercilinder benzinemotor van 135 kW (184 pk) en een koppel van 290 Nm. Met een systeemvermogen van 185 kW (252 pk) en een maximumkoppel van 420 Nm accelereert de BMW 330e in slechts 6,1 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid ligt op 225 km/u.
Het gemiddelde verbruik in de NEDC-cyclus bedraagt slechts 1,9-2,1 l/100 km, met een CO2-uitstoot van 44-49 g/km. In de praktijk heeft de BMW 330e een actieradius van 600 km.

De elektromotor en de verbrandingsmotor drijven de achterwielen aan via een standaard gemonteerde 8-traps Steptronic automaat. De elektromotor is in de aandrijflijn vóór de transmissie geplaatst, zodat ook in de volledig elektrische modus de transmissie meedoet.
De koppelomvormer (de hydraulische koppeling van een automaatbak) is overbodig geworden, wat gedeeltelijk het extra gewicht van de elektromotor compenseert.

P90194398

Vermogensafgifte als die van een grote verbrandingsmotor.
Bij het rijden is altijd 100 Nm koppel van de elektromotor beschikbaar. Kortstondig is – afhankelijk van de stand van het gaspedaal – tot 250 Nm koppel beschikbaar. Dit zorgt voor een opvallende rijdynamiek en souplesse die aan een veel grotere verbrandingsmotor doet denken. Inhaalmanoeuvres verlopen veel sneller en de BMW 330e biedt een opwindend gevoel van rijplezier.
De lithium-ion hoogspanningsbatterij is onder de vloer van de bagageruimte gemonteerd. De batterij is voorzien van een uiterst efficiënt koelsysteem. De batterij heeft een capaciteit van 7,6 kWh, zodat de actieradius in volledig elektrische modus (dus emissievrij) maximaal 40 km bedraagt. Daarmee is de BMW 330e een perfecte auto voor gebruik in de stad.
De batterij kan worden opgeladen via een conventioneel huishoudelijk stopcontact en via een BMW i Wallbox. De BMW i Wallbox (vermogen 3,7 kW) kan een lege batterij volledig opladen in slechts twee uur en vijftien minuten. Als alleen een gewoon stopcontact beschikbaar is, duurt het volledig opladen van de batterij ongeveer drie uur en vijftien minuten.
Dankzij de onder de bagageruimtevloer geplaatste batterij heeft de BMW 330e een vlakke laadvloer. De optionele deelbare achterbank (40:20:40) biedt de mogelijkheid om grotere bagage door de schuiven naar de passagiersruimte. Met de rugleuning in de normale positie bedraagt de bagageruimte 370 liter. De nieuwe BMW 330e biedt dus hetzelfde praktische gebruiksgemak als de overige, conventioneel aangedreven versies van de BMW 3 Serie Sedan. Door de slimme positionering van de componenten van de elektrische aandrijving is de gewichtsverdeling een perfect 50:50. Dat draagt zorgt voor de dynamische rijeigenschappen en de wendbaarheid die alle BMW 3-serie modellen met elkaar delen.

BMW eDrive past zich aan, aan elke situatie.
Behalve met de Driving Experience Control-schakelaar – met de opties SPORT, COMFORT en ECO PRO – kan de bestuurder ook met een tuimelschakelaar in de middenconsole de instellingen van BMW eDrive aanpassen. Er is keuze uit drie programma’s: AUTO eDrive, MAX eDrive en SAVE battery.
In de stand AUTO eDrive werken de verbrandingsmotor en de elektromotor optimaal samen in alle situaties en is een volledig elektrische topsnelheid van 80 km/u haalbaar. Deze modus is de standaardinstelling als de auto wordt gestart.
In MAX eDrive wordt de BMW 330e volledig elektrisch aangedreven. Nu is het volledige elektrische vermogen beschikbaar dat een topsnelheid van 120 km/u mogelijk maakt. De actieradius van 40 kilometer in de volledig elektrische modus maakt de BMW 330e de ideale auto voor stads- en woon-werkverkeer. De benzinemotor kan echter te allen tijde bijspringen zodra het gaspedaal volledig wordt ingedrukt als extra vermogen nodig is, bijvoorbeeld voor inhalen.
In de SAVE BATTERY-modus wordt de batterij ontzien en geladen als de laadtoestand onder 50 procent is gedaald. De opgeslagen energie kan vervolgens weer worden gebruikt voor volledig elektrisch rijden, bijvoorbeeld als een deel van de route door de stad loopt.

P90193330

BMW ConnectedDrive helpt de bestuurder op diverse manieren.
BMW ConnectedDrive werkt samen met het navigatiesysteem om nog beter gebruik te maken van de beschikbare elektrische energie. Het systeem houdt rekening met de rijstijl en de route, zodat de plug-in hybride aandrijving zo efficiënt mogelijk benut wordt. Bergopwaarts wordt de elektromotor eerder bijgeschakeld en bergafwaarts zorgt het systeem voor het benutten van het volledige recuperatiepotentieel. Daardoor is de BMW 330e perfect in staat om ook langere trajecten efficiënt af te leggen met minder impact op het milieu.
Zoals alle versies van de BMW 3 Serie, is ook de BMW 330e uitgerust met een comfortabel en stijlvol interieur, met vijf zitplaatsen, praktische details en een ergonomische zitpositie. Bovendien is de BMW 330e standaard voorzien van extra verwarming en koeling (vermogen: 5 kW). Deze functies zijn te bedienen met een knop op de autosleutel, via een timer (tot twee weken vooruit), het iDrive-systeem of met de standaard BMW ConnectedDrive smartphone-app. De gegevens worden weergegeven op de Control Display.

Highlights BMW 330e: verfijnde sportiviteit en voortreffelijke efficiency.

 • De BMW 330e is de nieuwe plug-in hybride variant van de 3 Serie, die voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van dynamiek en efficiency.
 • BMW’s eDrive elektromotor en viercilinder verbrandingsmotor werken samen voor maximale prestaties en bieden het rijplezier waar BMW om bekendstaat.
 • De volledig elektrische modus maakt emissievrij rijden mogelijk en is daarom bij uitstek geschikt voor stads- en woon-werkverkeer.
 • De viercilinder verbrandingsmotor met BMW TwinPower Turbo-techniek levert 135 kW (184 pk), de elektromotor levert 65 kW (88 pk). Gezamenlijk vermogen 185 kW (252 pk), maximumkoppel 420 Nm. Brandstofverbruik gecombineerd: 1,9-2,1 l/100 km, CO2-emissie gecombineerd: 44-49 g/km)*.
 • BMW eDrive biedt continu minimaal 100 Nm extra koppel en kan kortstondig tot 250 Nm extra trekkracht leveren.
 • Acceleratie van 0 naar 100 km/u: 6,1 seconden; topsnelheid: 225 km/u.
 • Topsnelheid in volledig elektrische modus: 120 km/u.
 • Actieradius in volledig elektrische modus: maximaal 40 kilometer.
 • Actieradius in de praktijk: tot 600 kilometer.
 • Capaciteit van de hoogspanningsbatterij: 7,6 kWh.
 • De hoogspanningsbatterij kan – wanneer die geheel leeg is – in ongeveer drie uur en een kwartier volledig worden opgeladen via een standaard stopcontact en de meegeleverde standaard laadkabel. Sneller (2:15 uur) en gemakkelijk opladen is mogelijk met BMW 360 ° ELECTRIC (inclusief BMW i Wallbox). De mobiliteitsdienst ChargeNow vindt zeer snel en eenvoudig beschikbare openbare oplaadpunten.
 • De achterwielaandrijving en de uitgebalanceerde gewichtsverdeling staan garant voor BMW’s kenmerkende rijdynamiek gecombineerd met efficiënte mobiliteit en een grote actieradius.
 • De elektromotor is geplaatst vóór de standaard achttraps Steptronic automaat, zodat de versnellingen ook beschikbaar zijn met de volledig elektrische aandrijving.
 • De bagageruimte heeft een inhoud van 370 liter, met de mogelijkheid bagage door te laden naar de passagiersruimte, ondanks de aanwezigheid van het elektrische aandrijfsysteem.

* Voorlopige cijfers. Verbruikscijfers op basis van de EU-testcyclus voor plug-in hybride voertuigen. Verbruik kan variëren, afhankelijk van de bandenmaat en de omstandigheden.

BMW eDrive.
BMW eDrive is de aandrijftechniek die wordt gebruikt in alle elektrisch aangedreven modellen van BMW i evenals de plug-in hybrides van BMW. De techniek biedt niet alleen uitstekende efficiency en optimale bruikbaarheid, maar ook een hoog niveau van rijdynamiek en kwaliteit. Samen met BMW’s TwinPower Turbo technologie voor verbrandingsmotoren, het intelligente lichtgewichtontwerp en geoptimaliseerde aerodynamica is BMW eDrive-technologie een van de belangrijkste elementen in BMW’s EfficientDynamics-strategie om prestaties te verhogen en het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot verder te verminderen. Bovendien biedt BMW eDrive de mogelijkheid om volledig elektrisch – en dus lokaal emissievrij – te rijden, terwijl ook lange afstanden zijn af te leggen, dankzij de uitgekiende samenwerking van de elektro- en de verbrandingsmotor.

De BMW eDrive-technologie zorgt voor een uiterst dynamische acceleratie, doordat de elektromotor meteen vanuit stilstand veel trekkracht levert. Bovendien zorgt de eBoost-functie (tijdelijke/extra ondersteuning van de elektromotor) voor het benutten van het koppel van beide motoren voor maximale acceleratiekracht. Mede daardoor levert het systeem het voor BMW kenmerkende rijplezier.

P90194646

Ontworpen voor verschillende concepten.
De belangrijkste onderdelen van de BMW eDrive-technologie zijn de synchrone elektromotor (inclusief de vermogenselektronica ontwikkeld door BMW), de lithium-ion hoogspanningsbatterij en het intelligente energiemanagement. Dat laatste zorgt ervoor dat de elektromotor en de verbrandingsmotor in de plug-in hybride BMW’s altijd optimaal samenwerken.

De modulaire structuur van BMW eDrive is in eerste instantie ontwikkeld voor de volledig elektrisch aangedreven BMW i3 en plug-in hybride sportauto BMW i8. Maar de technologie leent zich ook perfect voor gebruik in ándere concepten en segmenten. BMW past zijn uitgebreide technische ervaring en klantenfeedback nu toe bij de ontwikkeling van de nieuwste BMW eDrive-modellen.
Bij de verfijnen van specifieke elementen van de nieuwe BMW eDrive-modellen – zoals de hoogspanningsbatterij, koeling, vermogenselektronica en de (samen)werking van alle componenten – kwam de kennis die was opgedaan met de BMW i3 en BMW i8 goed van pas. Alle componenten zijn nauwkeurig afgestemd op het desbetreffende voertuig en geoptimaliseerd op het gebied van prestaties, efficiëntie, veiligheid en duurzaamheid. Bovendien kan BMW dankzij de BMW eDrive-technologie – die voor het eerst in de BMW i8 werd toegepast – het elektrisch aangedreven xDrive-concept met grote efficiëntie realiseren.

BMW eDrive: vertrouwde BMW karakter, flexibele gebruiksmogelijkheden.
BMW eDrive-technologie omvat de elektromotor, de lithium-ion hoogspanningsbatterij en de vermogenselektronica. Alle plug-in hybrideauto’s van BMW leveren een hoog gecombineerd vermogen doordat beide krachtbronnen samenwerken. En de reactiesnelheid van de aandrijflijn ligt op een nóg hoger niveau dankzij het onmiddellijk aanwezige, maximale koppel van de elektromotor bij elke snelheid. Bovendien maakt BMW eDrive volledig elektrisch rijden in stedelijk gebied en op buitenwegen een realistische optie.
Een belangrijk aspect van BMW eDrive is het gebruik van extern opgewekte elektriciteit en teruggewonnen elektrische energie om de efficiëntie van de auto te maximaliseren. De componenten van de BMW eDrive-architectuur zijn afgestemd op elk specifiek voertuigconcept en kunnen gecombineerd worden met vier- en driecilinder benzinemotoren, met klassieke achterwielaandrijving, BMW xDrive en elektrische vierwielaandrijving.
De eDrive-componenten die zijn ontwikkeld voor de BMW i-modellen, worden nu in andere modellen van BMW geïntegreerd. Daardoor is het mogelijk om plug-in hybride auto’s op de markt te brengen voor prijzen die vergelijkbaar zijn met die van conventioneel aangedreven auto’s met een vergelijkbaar vermogen.

Plug-in hybride: het intelligentste energiebeheer.
In plug-in Hybride auto’s zorgt het intelligente energiemanagement ervoor dat de verbrandingsmotor en de elektromotor optimaal samenwerken in alle situaties. Het systeem in BMW plug-in hybrides kiest de elektrische modus bij het wegrijden en bij lage en matige snelheden, zodat het de voordelen van emissievrije elektrische aandrijving optimaal benut. Op hogere snelheden en bij krachtig optrekken helpt ook de verbrandingsmotor mee. De boost-functie voegt het koppel van beide aandrijfsystemen samen om de dynamische prestaties van de auto verder te optimaliseren.
BMW eDrive zorgt dat de verbrandingsmotor ook bij hogere snelheden efficiënt presteert, met assistentie van de elektromotor. Dit verlaagt het brandstofverbruik op ritten buiten de stad en op de snelweg. En als het navigatiesysteem is geactiveerd, zorgt de proactieve routebegeleidingsfunctie (anticipatie assistent) dat de elektromotor en de benzinemotor optimaal samenwerken om de efficiëntie te maximaliseren.

Net als de BMW i8, kunnen ook de BMW X5 xDrive40e, BMW 330 en de BMW 740e – met een druk op een knop in MAX eDrive-modus – tot een snelheid van 120 km/u volledig elektrisch aangedreven rijden. De BMW 225xe kan zelfs een snelheid van 125 km/u bereiken. De verbrandingsmotor komt alleen in actie als het gaspedaal volledig wordt ingetrapt.
In de SAVE BATTERY-modus kan de batterijlading worden gehandhaafd om elektrisch rijden later tijdens de rit mogelijk te maken. Als het laadniveau beneden de 50 procent komt, wordt de batterij opgeladen tijdens het rijden. Als de keuzehendel naar ‘S’ wordt verplaatst, slaat de verbrandingsmotor aan, ongeacht de gekozen modus. Daardoor is continu het maximale gecombineerde vermogen van beide aandrijfsystemen beschikbaar. Met de BMW eDrive-functies wordt de rijervaring in de modi ECO PRO, COMFORT en SPORT nog duidelijker gedefinieerd dan bij conventionele aandrijflijnen.

Snel en handig opladen van de batterij.
De hoogspanningsbatterij van de nieuwe BMW plug-in hybridemodellen is zeer eenvoudig, gemakkelijk en snel op te laden – zowel thuis als onderweg – met BMW 360 ° ELECTRIC. De batterij kan worden opgeladen vanaf een gewoon huishoudelijk stopcontact met de standaard meegeleverde laadkabel, of via een BMW i Wallbox (vermogen: 3,7 kW). Om de batterij ook onderweg te kunnen opladen, biedt ChargeNow, de mobiliteitsservice van BMW i, toegang tot ’s werelds grootste openbare oplaadnetwerk van meer dan 30.000 oplaadpunten in 22 landen.

Hogere prestaties, een lager brandstofverbruik.
De nieuwe BMW plug-in hybridemodellen met eDrive-technologie – zoals de nieuwe BMW X5 xDrive40e, de BMW 225xe en de BMW 330e die hun debuut maken tijdens de IAA 2015, en de BMW 740e die in 2016 zijn opwachting maakt – zetten opnieuw de maatstaf in hun segmenten als het gaat om reductie van het brandstofverbruik. Ze voldoen ook aan toekomstige internationale wetgeving ten aanzien van CO2-uitstoot. Bovendien zijn ze dankzij hun volledig elektrische (en dus emissievrije) rijmodus ook toegelaten in stadscentra met milieuzones.
En desondanks bieden de BMW plug-in hybridemodellen ook de voor BMW kenmerkende uitstekende rijdynamiek, het sportieve karakter en het rijplezier, terwijl ze ook de beste prestaties in hun segment leveren.

Bron: BMW Nederland

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 17116

3 16685

4 COMMENTAAR

Laat een reactie achter