BMW M3 Münchener Wirt: ode aan de Oktoberfeesten

BMW M3 Münchener Wirt: ode aan de Oktoberfeesten

1 6177

BMW brengt hulde aan de wereldberoemde Oktoberfeesten met deze M3 Münchner Wirte. Gelijk kijken ze terug naar het verleden met een knipoog naar de BMW M1 Procar met ongeveer dezelfde livery.

Snelle wagens en vloeiend bier, dit zijn toch wel de grootste uitvindingen van de moderne man. BMW haakt daar op in met de BMW M3 Münchner Wirte, een one-off voor het Oktoberfest. Deze speciale auto moet de motorsport en München positief onder de aandacht brengen en zal daarom aanwezig zijn op ’s werelds grootste bierfeest in de Duitse stad München.

P90196766

Verwacht geen model dat op bier rijdt (had gekund, BMW maakt tenslotte ook auto’s die met water rijden), maar een M3 met een specifieke bestikkering die de belangrijke bezienswaardigheden uit München in de spotlight zet.  Deze uitdossing kwam ons al bekend voor en is al eerder gebruikt op de BMW M1 Procar uit 1981. Walter Maurer is verantwoordelijk voor het design van beide auto’s. Hij beschilderde de M1 34 jaar geleden met de hand. “Ondanks de totaal verschillende auto’s was het verrassend eenvoudig het design over te nemenvan de twee deurs M1 naar de vierdeurs M3”, aldus Maurer.

P90196767

De BMW M3 Münchener Wirt en de beroemde voorvader hebben meer gemeen met elkaar dan gedacht. Allebei een zescilinder lijnmotor met 4 kleppen per cilinder, achterwielaandrijving, en veel ervaring in de racerij. De BMW M1 procar heeft 470 pk die hem in 4,5 seconden naar de 100 km/h katapuleert en hem een topsnelheid geeft van 310 km/h. De moderne M TwinPower Turbo motor uit de BMW M3 komt daar in de buurt met 431 pk en een top van 280 km/h. Tenminste als er een M Driver’s Package is besteld. In 4,1 seconde is de 100 km/h bereikt.

De BMW M3 Münchener Wirt zal worden tentoongesteld in de BMW Welt tijdens het Oktoberfest.

Bron: BMW Motorsport

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14624

2 10344

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter