Twaalfcilinder is terug in de BMW 7 Serie

Twaalfcilinder is terug in de BMW 7 Serie

1 7207

BMW presenteert de nieuwe BMW M760Li xDrive. De prestigieuze topversie in de BMW 7 Serie-reeks biedt uitzonderlijke prestaties en verfijning dankzij de nieuwe twaalfcilinder benzinemotor met M Performance TwinPower Turbo technologie. De dynamische rijkwaliteiten gaan gepaard met superieur comfort en grensverleggende technologie, waarmee de BMW M760Li xDrive een krachtig statement maakt in het premium sedansegment.

In de BMW M760Li xDrive debuteert de nieuw ontwikkelde M Performance TwinPower Turbo twaalfcilinder benzinemotor met 441 kW (600 pk) vermogen en 800 Nm koppel. De aandrijfkrachten van de geavanceerde 6,6-liter V12-motor worden naar alle vier de wielen overgebracht via een state-of-the-art 8-traps Steptronic Sport automaat. De door M Performance aangepaste schakelprogramma’s zorgen dat de transmissie over het gehele toerengebied sportiever schakelt en sneller een lagere versnelling kiest. De unieke rijervaring van de BMW M760Li xDrive wordt ook bepaald door de schakelstrategie die gebruikmaakt van navigatiegegevens.

P90208697_highRes_bmw-m760li-xdrive-ex

Dynamiek en comfort.

Het innovatieve Executive Drive Pro veersysteem biedt een ongeëvenaarde combinatie van dynamiek en comfort. Dankzij de actieve stabilisatie helt de carrosserie nauwelijks over. In combinatie met lichtmetalen 20-inch M-wielen met high performance banden staat de BMW M760Li xDrive garant voor de beste rijdynamiek in zijn klasse – zonder in te leveren op comfort.

De intelligente BMW xDrive vierwielaandrijving, die de nadruk legt op de achterwielen, verdeelt de aandrijfkrachten op basis van de omstandigheden zorgt te allen tijde voor optimale grip. Integral Active Steering vult de directere overbrenging van de besturing aan door de stuurhoek van de achterwielen aan te passen aan de omstandigheden. Daardoor vergt de besturing bij lage snelheid minder kracht van de bestuurder en biedt die bij hogere snelheden meer precisie en actieve veiligheid. De nieuwe M Sport-remmen (19 inch diameter) met metallic blauwe remklauwen en M-logo’s geven de
BMW M760Li xDrive ongekende stopkracht.

P90208702_highRes_bmw-m760li-xdrive-in

Innovatieve rijhulpsystemen.

De BMW M760Li xDrive is uitgerust met dezelfde innovatieve rijhulpsystemen als alle varianten van de nieuwe BMW 7 Serie. De BMW Driving Assistant Plus omvat Steering en Lane Control Assist, Lane Keeping Assist met actieve bescherming voor aanrijdingen van opzij en van achter en waarschuwingsfuncties voor kruisend verkeer. Het filerijhulpsysteem – dat semi-autonoom rijden mogelijk maakt – is bruikbaar op elk type weg. En de bestuurder kan eenvoudig de gedetecteerde snelheidslimieten van de Speed Limit Info opnemen in de Active Cruise Control met Stop & Go functie. De nieuwe generatie van de Surround View-systeem omvat nu ook een 3D View and Panorama View-optie.

Focus op dynamiek.

De BMW M760Li xDrive belichaamt alleen al door zijn verschijning het dynamische karakter van de BMW M Performance modellen. Het M aerodynamica pakket – met grotere luchtinlaten in de voorbumper en exclusieve lichtmetalen 20-inch M-wielen (dubbelspaaks 760M-design) in mat Cerium Grey zorgen voor een elegante, sportieve uitstraling. De speciale afwerking in Cerium Grey voor de nieren, de strips op de voorbumper en de portiergrepen, de Air Breathers, de sierlijsten op de portieren en de greep van de kofferdeksel accentueren het exclusieve karakter van de BMW xDrive M760Li.

P90208699_highRes_bmw-m760li-xdrive-ex

Andere uiterlijke kenmerken zijn de spiegelkappen in Cerium Grey, de V12-badges op de C-stijlen, het M-logo op de flanken en de typeaanduidingen op de achterzijde. Een nieuw M sportuitlaatsysteem met variabele kleppen genereert een rijke V12-sound. De finishing touch van de kenmerkende M Performance-uitstraling zijn de gegalvaniseerde dubbele uitlaateindstukken in Cerium Grey.

M Performance interieuraccenten.

Herkenbare elementen van BMW M Performance komen terug in het interieur. Het exclusieve lederen M-stuurwiel is voorzien van multifunctionele knoppen en schakelpeddels voor handmatig schakelen. De instaplijsten zijn voorzien van een verlicht V12-logo. Het instrumentenpaneel omvat een snelheidsmeter met de typeaanduiding en een schaalverdeling die doorloopt tot 330 km/u. De middenconsole is afgewerkt met inzetten van BMW Individual in Piano Black met een V12-logo, evenals de optionele Touch Command Panel in de middenarmsteun achterin.

Moderne, luxueuze ambiance.

De uiterst comfortabele en elektrisch verstelbare voorstoelen met geheugenfunctie, de hoogglanzend zwarte houten sierstrips, de hoogpolige vloerbedekking achterin en de antracietkleurige, alcantara hemelbekleding creëren een buitengewoon luxueuze sfeer. De zitplaatsen en zijn met nappaleder bekleed, evenals als de deurpanelen en armsteunen.

Excellence-optie.

Voor wie de sportieve uitstraling van de BMW M760Li xDrive te opvallend is, is er de V12 Excellence die zonder meerprijs discreter oogt. Deze uitvoering is niet voorzien van het aerodynamische pakket en staat op lichtmetalen 20-inch BMW Individual-wielen (646-design). De bandenmaat vóór is 245/40 R20, achter 275/35 R20. De remklauwen zijn in hoogglans zwart afgewerkt. De V12 Excellence uitvoering wordt ook gekenmerkt door de verchroomde sierstrips en de verchroomde spijl over de gehele breedte van de grille. De spijlen in de niervormige grille zijn zilvergrijs.

P90208708_highRes_bmw-m760li-xdrive-mo

Op de achterklep prijkt een V12 Excellence-badge en de rechthoekige uitlaateinden zijn omkaderd met een verchroomde lijst. Het stuurwiel van de BMW 760Li xDrive V12 Excellence is voorzien van houten inzetten en het V12-logo op het instrumentenpaneel – de snelheidsmeter reikt tot 260 km/u – licht fraai op als de bestuurder de motor start. Het op comfort gerichte uitlaatsysteem met een verfijnder geluid onderstreept het specifieke karakter van de V12 Excellence.

Intuïtieve bediening met Touch Display en BMW Gesture Control.

Net als in alle andere versies van de BMW 7 Serie is het iDrive-bedieningssysteem voorzien van de Touch Display. Berijders kunnen op dezelfde manier door het systeem navigeren als in moderne elektronische apparaten. De functies zijn niet alleen met de Controller te bedienen, maar ook door het scherm aan te raken.

Het iDrive-systeem omvat ook de mogelijkheid om functies met handgebaren te bedienen. Deze technologie debuteert in de BMW 7 Serie en maakt gebruik van een 3D-sensor. Ten slotte is een houder in de middenconsole opgenomen, die draadloos de smartphone kan opladen.

De BMW M760Li xDrive beleeft zijn wereldpremière op de 86e Autosalon van Genève.

Highlights

  • Eerste 6,6-liter V12 M Performance TwinPower Turbo benzinemotor met

      441 kW/600 pk* bij 5.500 tpm* en 800 Nm* koppel bij 1.500 tpm*.

  • Brandstofverbruik: 12,6 l/100 km; CO2-emissie 294 g/km**.
  • Acceleratie van 0 naar 100 km/u in 3,9 seconden*, topsnelheid: 250 km/u (begrensd), met M Driver’s Package: 305 km/u (begrensd).
  • Exclusieve lichtmetalen 20-inch M-wielen in dubbelspaaks 760M-design in mat Cerium Grey metallic. Voor 8,5 J x 20, achter: 10 J x 20 met high performance banden in de maat 245/40 R20 voor en 275/35 R20 achter.
  • Standaard Executive Drive Pro veersysteem met superieure mix van dynamiek en comfort,versterkt door actieve rolstabilisatie.
  • Diverse rijstanden benadrukken de specifieke aspecten van het karakter van de auto.
  • Standaard Integral Active Steering verhoogt wendbaarheid en actieve veiligheid.
  • Intelligente BMW xDrive vierwielaandrijving – met nadruk op de achterwielen – biedt onder alle omstandigheden de kenmerkende M Performance dynamiek en prestaties.
  • Exclusieve afwerking in de kleur Cerium Grey voor de omlijsting van de grille, de strips op de voorbumper en de deurgrepen, de spiegelkappen, het M-logo, de V12-badge op de C-stijlen, de Air Breathers, de sierstrip op de portieren, de strip van de handgreep van de kofferdeksel, het xDrive-logo en de typeaanduiding.
  • Standaard voorzien van M aerodynamica pakket, M sportuitlaat met variabele kleppen en gegalvaniseerd dubbel uitlaateindstuk in Cerium Grey, M Sport remsysteem met blauw metallic remklauwen en M badge.
  • Elektrisch verstelbare comfortstoelen, exclusieve nappalederen interieurbekleding, houten sierlijsten en antracietkleurige alcantara hemelbekleding zorgen voor een luxueuze ambiance.
  • Optionele BMW xDrive M760Li V12 Excellence uitvoering legt nadruk op exclusieve, luxueuze styling. In plaats van het M aerodynamica pakket is deze versie voorzien van de Pure Excellence exterieurdesign- en interieurpakketten, lichtmetalen 20-inch wielen van BMW Individual (kruislings gespaakt 646-design) en een verchroomd V12-logo in plaats van de typenaam.
  • Achttraps Steptronic Sport automaat met door M Performance aangepaste schakelprogramma’s en een schakelstrategie op basis van navigatiegegevens.BMW M760Li xDrive: twaalfcilinder benzinemotor met M Performance TwinPower Turbo techniek met twee monoscroll-turbo’s, High Precision Injection en variabele nokkenastiming (Double-VANOS)

    Cilinderinhoud: 6.592 cm3
    Vermogen: 441 kW/600 pk bij 5.500 tpm**
    Maximumkoppel: 800 Nm vanaf 1.500 tpm*
    Acceleratie 0 tot 100 km/u: 3,9 seconden*
    Topsnelheid: 250 km/u (begrensd), met optionele M Driver’s Package: 305 km/u (begrensd)
    Brandstofverbruik gecombineerd: 12,6 l/100 km**
    CO2-emissie gecombineerd: 294 g/km**, emissienorm EU6c

* Voorlopige cijfers.

** Verbruikscijfers zijn voorlopige cijfers, berekend volgens de EU-testcyclus en afhankelijk van bandenmaat.

Bron: BMW Group

VERGELIJKBARE ARTIKELS

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter