De nieuwe ALPINA B7 Bi-Turbo ALLRAD

De nieuwe ALPINA B7 Bi-Turbo ALLRAD

2 7456

Nadat BMW de nieuwe 7 Serie had geïntroduceerd was het wachten op de veredelaars van ALPINA op hun kijk op een luxe limousine. Na een teaser van een driftend model is het vandaag eindelijk zover. De nieuwe ALPINA B7 Bi-Turbo  ALLRAD is er. 

Niet makkelijk

Tijdens de autoshow van Genève zal de nieuwe Alpina B7 Bi-Turbo ALLRAD voor het eerst in het echt te zien zijn voor het publiek. De aandrijving wordt verzorgd door een 4.4 V8 met twee turbo’s met 447 kW/608 pk tussen de 5750/min en 6250/min en 800 Nm koppel vanaf 3000/min . Ter vergelijking, de sterkste 7 Serie die BMW aanbiedt, de 750i xDrive, doet het met 450 pk en 650 Nm. ALPINA maakt zich het er uiteraard niet makkelijk vanaf met een software update, maar ook het in- en uitlaattraject, de intercooler, de turbo’s en de zuigers zijn ook geoptimaliseerd. Dat maakt ALPINA een autofabrikant en geen tuner. In 3,7 seconden wordt je op de achterbank naar de 100 km/h afgeschoten. De topsnelheid is bij 310 km/h bereikt. Het verbruik volgens de ECE norm is 10,4 l/100km en de uitstoot zit op 242 g/km CO2.

BMW_ALPINA_B7_xDrive_2017_09.0

Striping

Ook het uiterlijk heeft ALPINA aangepast. De bekende voorspoiler en achterspoiler zitten er op. Ook de wereldberoemde velgen in 20″ (optie 21″) horen bij dit model. De lakkleur op de foto’s is het exclusieve ALPINA Blau metallic, maar ook  het ALPINA Grün metallic is mogelijk. Geen ALPINA striping op de foto’s. Wij denken echter dat deze wel op de optielijst zal staan.

Het interieur is opgetrokken uit de fijnste materialen. Hier en daar een hint naar ALPINA door middel van kleine logo’s. Het stuur beschikt over stiksels in de huiskleuren blauw en groen. Het multifunctionele instrumentenpaneel heeft nieuwe software gekregen waardoor de look helemaal aansluit bij ALPINA. In de middenconsole bij de keuzehendel vindt je een prachtig typeplaatje zodat je echt niet vergeet waarin je je voortbeweegt.

BMW_ALPINA_B7_xDrive_2017_21.0

BMW Nederland en ALPINA

Het gaat goed met ALPINA. De Duitse autobouwer uit Buchloe leverde vorig jaar naar eigen zeggen meer dan 1.600 auto’s af. In 2015 bestond ALPINA ook nog eens 50 jaar. Een mijlpaal. Van die 1.600 zijn er zo’n 600 afgeleverd in Duitsland. Tot drie jaar geleden was BMW Den Haag het officiële verkooppunt van ALPINA in Nederland, maar de dealer is ermee gestopt. Originele onderdelen en accessoires zijn er nog wel te bestellen en ook voor ALPINA-onderhoud kun je er aankloppen. BMW Nederland laat weten dat kopers er nu voor kiezen om ALPINA’s, veelal jong gebruikte exemplaren, zelf te importeren. Ook is het mogelijk om bij een Nederlandse dealer op aanvraag een ALPINA geleverd te krijgen.

 

Bron: ALPINA.de

VERGELIJKBARE ARTIKELS