BMW Connected Drive

BMW Connected Drive

17 39660

BMW Connected Drive: we hebben er al veel over gehoord, maar wat is het nu eigenlijk? Met deze post gaan we dieper in op de mogelijkheden van dit nieuwe systeem.

De term BMW Connected Drive heeft betrekking op alle netwerk gebaseerde innovaties die de BMW rijder voorziet van meer gebruiksgemak, infotainment en veiligheid. BMW Connected Drive biedt tal van uitrustingsopties die de auto een stuk aantrekkelijker maken.

Onder gebruiksgemak zitten alle funkties die assisteren bij het rijden. Denk aan bepaalde unieke funkties in het navigatiesysteem.

Infotainmet is voor de rijder die graag op de hoogte wil zijn van de laatste nieuwtjes met betrekking tot nieuwsinformatie. Ook persoonlijke entertainment voor onderweg is onderdeel van Connected Drive.

En als laatste veiligheid. BMW Connected Drive registreert listige situaties om potentieel gevaar te voorkomen en regelt snelle hulp bij een noodgeval.

Hieronder bespreken we een aantal speciefieke funkties van Connected Drive, onderverdeeld in de 3 hoofdgroepen.

GEBRUIKSGEMAK

BMW iCall: In Duitsland al langer aktief, vanaf 2 november ook in  Nederland. Je drukt met iDrive op BMW assist en je krijgt direct contact met het BMW Call Center waar straks Nederlandse operators je te woord staan. Tegelijkertijd wordt er dataverkeer opgebouwd waarmee de operator kan zien wie je bentm welke auto je rijdt en waar je rijdt. Je kunt bijvoorbeeld laten zoeken naar een hotel of restaurant bij je eindbestemming en gelijk in je navigatiesysteem laten zetten, na het gesprek krijg je ook een bericht met alle gegevens en eventuele reviews van de desbetreffende accomedatie.

RTTI (Real Time Traffic Information): Continue actuele verkeersinformatie. Werkt via beweging van verschillende GSM’s in een bepaald gebied. Unieke verkeerstechnologie.

Surround View en Side View: Vanuit de auto een volledig overzicht rondom de auto via meerdere camera’s.

Remote services: Via je smartphone of het BMW Call Center kun je op afstand straks de auto afsluiten, bijvoorbeeld in de parkeergarage van Schiphol terwijl je net ingecheckt hebt.

Park Assistant: De auto parkeert zichzelf op een plek die net groot genoeg is links of rechts van de weg. Je hoeft alleen nog maar te remmen.

Drivers Profiles: Vooral handig als je in de familie of op het bedrijf vaker van auto wisselt. Je persoonlijke instellingen van stoel, spiegels, geluids instellingen, klima enz met één druk op de knop. Tot 160 persoonlijke instellingen zijn mogelijk. Via de USB of met BMW Online in te stellen.

Speed Limit Info: De aktuele snelheidslimiet in beeld en op je Head-up display.

BMW Teleservice Breakdown Call: Met één druk op de iDrive knop kun je aan Mondial Assistance melden dat je bent gestrand met de auto. De auto zorgt er automatisch voor dat ze alle voertuiginformatie krijgen. De Battery Guard licht de dealer en de klant in als de accuspanning te laag wordt. Je hebt bijvoorbeeld de verlichting aangelaten, je krijgt dan een berichtje.

BMW Teleservice (automatisch of handmatig): De auto stuurt de CBS (Condition Based Service) gegevens naar de dealer die de klant kan terugbellen voor bijvoorbeeld een afspraak in de werkplaats. Of de klant doet dit handmatig omdat de auto aangeeft dat er onderhoud nodig is.

INFOTAINMENT

BMW Online: Roep de laatste weerberichten, het nieuws of beursinformatie op. Direct vanuit de auto.

BMW Apps: Geeft toegang tot populaire Social Media, zoals twitter en facebook, in de auto. Ook het vertrouwde beeld van je iPhone rechtstreeks met dezelfde funktie’s in je display en te bedienen via de iDrive.

BMW Connected: Webradio met ontvangst van alle wereldweide radio zenders in digitale kwaliteit via je smartphone. maar ook Last-Mile navigatie die de eindbestemming vanuit de parkeergarage tot de voordeur overneemt in je telefoon. En via Bluetooth /USB-audio muziek streamen van je GSM naar de auto.

BMW Internet: Via je iDrive en beeldscherm ongelimiteerd op internet in Europa. Alleen tot 7 km/h en met het navigatie systeem Professional (SA609). Net als thuis achter de PC. Alleen downlaod, flash en video (nog) niet mogelijk.

Office: Mobiel kantoor. Ontvangen en zenden van e-mail vanuit de auto. Alle Outlook adressen in de auto te importeren. Alleen mogelijk vooraf ingestelde berichten te verzenden.


VEILIGHEID

eCALL (Emergency Call): Bij een ongeval worden er direct gegevens naar het BMW Call Center gestuurd. Deze lichten de plaatselijke(!) hulpdiensten in en geven gelijk de gegevens door, zoals positie, rijrichting, links of rechts van de weg, eerste en tweede plek van inpact, aantal inzittenden, hoeveelheid brandstof nog aan boord is en kleur en type van de auto. Tegelijkertijd wordt er geprobeerd via de telefoon contact te krijgen met de bestuurder. Als er geen reactie komt gaan alle sirene’s aan. Ook is het mogelijk handmatig een eCALL uit te voeren via de SOS knop. Bijvoorbeeld als je onwel wordt of een ander ongeval ziet gebeuren.

Zicht Assistentie: Grootlichtassistent, Night View infrarood camera, Head-up Display en Sideview. Allemaal optie’s die bijdragen aan veiliger rijden.

Rij Assistentie: Lane Departure Warning, Collision Warning, Lane Change Warning. Hiervoor geldt hetzelfde als hierboven beschreven.

Dit is nog maar een kleine greep uit de mogelijkheden van BMW Connected Drive. Er is al veel meer beschikbaar en er komt nog veel meer bij in de toekomst. (zie filmpjes onderaan deze post)

Om te beschikken over BMW Connected Drive heb je een aantal dingen nodig. Er zijn twee optie’s afhankelijk van het type navigatie dat de auto heeft.

1: Navigatie Professional met Bluetooth telefoonvoorbereiding (SA633). Hiervoor zijn de kosten voor activatie en 1 jaar gebruik € 399,- (incl BMW Internet). verlenging kost € 99,- per jaar.

2:Navigatie Business met Bluetooth telefoonvoorbereiding. Activeren kost dan € 299,- met 1 jaar gebruik. (excl BMW Internet). Verlenging kost hetzelfde. Voor beide mogelijkheden dien je een contract in te vullen die in München wordt verwerkt.

Kortom, BMW loopt weer een flink aantal stappen voor op de concurentie. Dit omvangrijke pakket biedt nog geen enkele autofabrikant in de wereld. Connected Drive heeft de toekomst. Met deze optie’s kun je auto’s nog beter gaan uitrusten. We gaan het allemaal meemaken.

 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

17 COMMENTAAR

 1. BMW Nederland weet nog niet te vertellen wanneer Real Time Traffic Information (RTTI) voor Nederland beschikbaar komt.
  Tot die tijd mist BMW connected drive een belangrijke functionaliteit.

  Jammer BMW Nederland !

 2. Volgens BMW KIS komt RTTI in Nederland pas eind 2012.

  Erg jammer omdat het in alle andere landen van Europa wel beschikbaar is.

 3. Volgens BMW dealer komt RTTI pas op z’n vroegst in maart 2013 in Nederland. Daarbij is het niet zeker dat huidige BMW met ConnectedDrive hiervan gebruik kunnen maken.

  Helaas is de berichtgeving van BMW Nederland over RTTI zeer terughoudend. Hoezo innovatief?

 4. BMW nederland blijft zwijgen over RTTI. Innovatie is mooi maar als het niet beschikbaar komt heeft het geen waarde

 5. RTTI komt niet beschikbaar op auto’s met een produktiedatum voor 13/7/2013. Gewoon triest marketing truuk omdat de ConnectDrive abonnementen zijn gewijzigd. In Duitsland werkt RTTI op mijn auto uit 2012 wel…

 6. Hello, MegaLeadsTree.com is shutting down.

  We have made available all our leads in 145 countries at a one-time fee.

  Visit us on MegaLeadsTree.com.

 7. Hello, MegaLeadsTree.com is shutting down.

  We have made available all our leads in 145 countries at a one-time fee.

  Visit us on MegaLeadsTree.com.

 8. DataList2023.com presents all the new leads for you per country!

  Visit us on DataList2023.com

 9. DataList2023.com presents all the new leads for you per country!

  Visit us on DataList2023.com

 10. It is with sad regret we are shutting down.

  We have made all our leads available for a one time fee on DataList2023.com

  Regards,
  Alexander

 11. It is with sad regret we are shutting down.

  We have made all our leads available for a one time fee on DataList2023.com

  Regards,
  Dieter

Laat een reactie achter