Patenttekeningen nieuwe BMW i?

Patenttekeningen nieuwe BMW i?

1 4680

Op een Chinese website zijn patenttekeningen verschenen van een onbekend BMW-model. Het zou wel eens om de BMW i5 kunnen gaan, met de brandstofceltechnologie van de Toyota Mirai.

Het is geen geheim dat BMW volop bezig is met de ontwikkeling van een derde telg van de i-serie. Nu zijn er op een Chinese website patenttekeningen verschenen van een bijzonder BMW-model. Mogelijk van de BMW i5. Mogelijk met brandstofceltechnologie.

bmw-i5-2

Waterstof

BMW heeft altijd ingezet op waterstof. Denk maar aan de H2R Concept uit 2004 of aan de Hydrogen 7 uit 2005, auto’s met een conventionele V12-krachtbron die aangepast werd om op waterstof te kunnen lopen. Maar de verdere ontwikkeling van een dergelijk aandrijfsysteem werd uiteindelijk in de wacht gezet. De redenen zijn vanwege de enorme kosten en het gebrek aan concreet toekomstpotentieel.

Bij BMW zijn ze wel al die jaren in waterstof blijven geloven. Niet langer in combinatie met aangepaste verbrandingsmotoren, wel in de vorm van elektrische voertuigen met brandstofceltechnologie. Via elektrolyse zet een brandstofcel waterstof om in elektriciteit, met waterdamp als enige bijproduct.

Toyota Mirai

In 2012 ontwikkelden BMW-ingenieurs de i8 Hydrogen Fuel Cell, een prototype dat de hybride aandrijflijn van de BMW i8 ruilt voor een elektrische motor met brandstofceltechnolgie, goed voor systeemvermogen van om en nabij de 230 pk. Een voorproefje van wat gaat komen, klonk het toen.

bmw-i5-spyshot-03

Onlangs sloot BMW nog een samenwerkingsakkoord met Toyota, dat pioniert met de Mirai. Deze BMW i5 (of hoe het ding ook zal gaan heten) zou wel eens naar dezelfde aandrijflijn kunnen grijpen.

Bron: PCauto.com.cn

VERGELIJKBARE ARTIKELS

1 7378

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter