BMW komt met iPerformance voor plug-inhybrides.

BMW komt met iPerformance voor plug-inhybrides.

1 6269

BMW onthult op de 86e Autosalon van Genève de nieuwe modelaanduiding ‘’ voor de plug-inhybrides. De aanduiding iPerformance is per juli 2016 op alle plug-inhybrideversies, als verwijzing naar de van BMW i afkomstige techniek, te vinden. In Genève staan de plug-inhybrideversies van de 7 Serie als eerste met deze aanduiding.

BMW iPerformance legt het verband met de van BMW i afkomstige expertise op het vlak van elektromotoren, batterijen en elektronische controlesystemen. Zichtbare kenmerken zijn het BMW i-logo op de flank aan de voorzijde, blauwe BMW i-stylingelementen in de grille en wielnaven en een eDrive-logo op de C-stijl. Kopers van de iPerformance-modellen kunnen gebruikmaken van de producten en diensten van BMW i 360° ELECTRIC, zoals de BMW i Wallbox.

P90208674_highRes_bmw-740e-iperformanc

Submerk BMW i.

De aanduiding wordt per juli 2016 toegepast op alle plug-inhybrides als een visuele indicatie dat techniek van submerk BMW i zijn weg heeft gevonden naar modellen van BMW. De BMW 740e, BMW 740Le en BMW 740Le xDrive zijn als eerste op de Zwitserse autoshow te zien als iPerformance. Later dit jaar volgen ook de andere plug-inhybridevarianten van de BMW 2 Serie, 3 Serie en X5. Alle plug-inhybridevarianten, ook de in de toekomst nog uit te brengen versies, profiteren van de expertise en de technologie van BMW i voor wat betreft elektromotoren, batterijen en elektronische besturingssystemen. Om BMW’s strategie op het vlak van elektrificatie krachtig zichtbaar te maken, hebben de iPerformance-modellen een BMW i-logo op de flank aan de voorzijde, blauwe BMW i-designelementen in de grille en op de wielnaven en een eDrive-logo op de C-stijl.

Kopers van iPerformance-versies kunnen gebruikmaken van de producten en diensten van BMW i 360° ELECTRIC. Dat omvat de BMW i Wallbox voor thuis laden die wordt geleverd inclusief installatie. Ook het regelen van een contract voor levering van groene stroom of voor elektriciteit die met hernieuwbare bronnen is opgewekt, maakt deel uit van de dienstverlening. De BMW i Remote app en BMW ConnectedDrive bieden aanvullende diensten.

P90208682_highRes_bmw-740e-iperformanc

BMW EfficientDynamics.

De BMW 7 Serie plug-inhybrideversies zijn voorzien van een viercilinder benzinemotor met BMW TwinPower Turbo techniek en een elektromotor die samen een vermogen van 240 kW (326 pk) genereren. De BMW 740e iPerformance en de met lange wielbasis leveren toonaangevende prestaties bij een verbruik van slechts 2,1 liter per 100 kilometer en een CO2-emissie van 49 gram per kilometer**. Dat betekent in ons land dit jaar nog 15% bijtelling. De BMW 740Le xDrive iPerformance (verbruik 2,3 l/100 km; CO2-emissie gemiddeld: 53 g/km)** met intelligente vierwielaandrijving verdeelt de aandrijfkracht van beide motoren over de voor- en achterwielen. Alle versies staan garant voor superieur rijplezier, maximaal comfort en een luxueuze uitrusting, met de mogelijkheid om korte afstanden geheel elektrisch te overbruggen. Kortom: een aansprekend voorbeeld van EfficientDynamics van BMW.

Bron: BMW Group

VERGELIJKBARE ARTIKELS

1 7210

1 4467

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter