BMW M4 MotoGP Safety Car met waterinjectie

BMW M4 MotoGP Safety Car met waterinjectie

BMW gaat het MotoGP circus leiden met een vernieuwde BMW M4 Coupé waarvan de buitenzijde nu eens niet het klassieke wit is maar matzwart. Dit is echter niet het grootste nieuws van deze auto.

BMW heeft een deal tot (minstens) 2020 met de organisatoren van de MotoGP, dus we krijgen de volgende jaren zeker nog verschillende van deze schitterende M modellen te zien. Interessant is dat deze nieuwe BWM M4 MotoGP Safety Car over waterinjectie beschikt. Dit is een systeem dat de motor nog wat extra vermogen bezorgt en tegelijk het brandstofverbruik drukt. Dat komt door een geoptimaliseerde verbranding, die het resultaat is van een efficiëntere koeling en een hogere inspuitdruk in de cilinders.

BMWMotoAchterkant

Er wordt verneveld water (in de koffer zit een tank van 5 liter) gebruikt, die de temperatuur van de samengeperste lucht doet zakken. Het risico op het zogeheten pingelen (dat is het vroegtijdig zelfontbranden van het mengsel) wordt daardoor kleiner. Doordat minder hete lucht een grotere dichtheid heeft, wordt het zuurstofgehalte groter en kan er meer vermogen en koppel worden geleverd. Nog niet meteen geschikt voor serieproductie wellicht, maar BMW laat wel al weten dat het water zowat elke vijf tankbeurten zou moeten worden bijgevuld. Vroeg of laat zal dit systeem ook verkrijgbaar worden op een straat-M4 of andere BMW-modellen.

Bron: BMW Group

VERGELIJKBARE ARTIKELS

3 14623

2 10343

1 COMMENTAAR

Laat een reactie achter