De nieuwe BMW Concept Compact Sedan

De nieuwe BMW Concept Compact Sedan

3 10762

Dat BMW een 1 Serie Sedan in de planning heeft is een publiek geheim. Deze nieuwe BMW Concept Compact Sedan moet aantonen dat een lancering niet meer lang zal duren. Op basis van de volgende BMW 1 Serie zal de sedan een plaatsje onder de 3 Serie krijgen. Hamvraag: voor- of achterwielaandrijving? Wel…

China vs de V.S.

Ietwat onverwachts toont BMW de Concept Compact Sedan op de Guangzhou Auto Show in China die gelijk open is met het autosalon van Los Angeles in de VS. Dat BMW China kiest om de voorbode van de 1 Serie Sedan te tonen is niet zo gek, want na de Amerikanen, zijn Chinezen zo mogelijk nog gekker van sedanvormen.

bmw-compact-sedan-2015-studioachterkant

Visueel ziet de BMW Concept Compact Sedan er alvast stoer uit, met zijn gedrongen proporties, sportieve ietwat M-geïnspireerde voorbumper en een achterbumper die zo van een 7 Serie kan komen. Omdat het een concept is krijgt ‘ie ook verzonken deurgrepen die naar buiten schuiven bij aanraking en iets te scherp uitgesneden zijspiegels.

Voor of achter

Nu maakt het design van een concept auto niet zo heel veel uit omdat uiteindelijke productieversie eigenlijk gewoon een 2 Serie Coupé met een setje extra deuren wordt. Belangrijker is de aandrijving, want met de komst van de BMW 2 Serie Active Tourer & Grand Tourer werd er een heilig achterwielaangedreven huisje gesloopt bij BMW. Naar welke wielen de 1 Serie Sedan zijn krachten heen zal sturen? Die informatie geeft BMW nog niet. Al kan je er prat op gaan dat de 1 Serie Sedan gebouwd zal worden op het UKL2 platform dat ook onder de X1, Active Tourer en MINI Clubman zit. En ja, dan hebben we het wel over voorwielaandrijving…Toch zal er ook een xDrive variant worden aangeboden. Onder de kap waarschijnlijk veel driecilinders. Zowel in diesel als benzine. De BMW 1 Serie Sedan verwachten we niet eerder dan 2017 bij de Nederlandse dealers.

Bron: BMW Group

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 17205

3 COMMENTAAR

Laat een reactie achter