ALPINA B4 BiTurbo nu ook als cabriolet

ALPINA B4 BiTurbo nu ook als cabriolet

0 9455

De basis voor de nieuwe ALPINA B4 Cabrio is de BMW 435i met 306 pk. Niet verkeerd, maar ALPINA doet er nog een schepje bovenop. De BiTurbo motor van de B4 komt tot 410 pk en 600 Nm trekkracht. 

ALPINA herschrijft de motorsoftware om die extra paarden op te zoeken. Maar daar blijft het niet bij. Om een explosiever brandstofmengsel te creëen krijgen de turbo’s een grotere intercooler en de brandstofpomp een hogere capaciteit. Dit zorgt ervoor dat er meer brandstof in de verbrandingskamers komt. Dat werkt overigens alleen maar als je er ook voldoende lucht bij krijgt, dus ook de luchttoevoer werd herzien.

301 km/h

Het gevolg van al deze aanpassingen zijn overduidelijk. De sprint van 0 tot 100 km/h duurt maar 4,5 tellen. Na 15,6 seconden schiet de naald van de snelheidsmeter voorbij de 200 km/h. Uiteindelijk is de ALPINA B4 BiTurbo Cabrio exact 301 km/h snel. Als je het dak dicht laat tenminste. Met het dak open is de aerodynamica verre van optimaal en blijft het model onder de 300 km/u hangen.

Alpina-B4-Biturbo-Cabrio-01

De stopkracht is vanzelfsprekend ook onder handen genomen. Reken op een aangepaste rembekrachtiger en uit de kluiten gewassen remschijven. Vooraan hebben die een diameter van 37 cm, achteraan zijn ze 34,5 cm groot. Je kan ze zien zitten door de 20″ ALPINA velgen.

Bekend recept

Je kan bij ALPINA zelf kiezen hoe ver je gaat met de aankleding. Het recept van de constructeur is al decennia hetzelfde: vier uitlaat eindpijpen van het Akrapovič systeem priemen onder de achterbumper naar buiten. De bekende ALPINA spoilers zijn aanwezig voor de benodigde downforce en als je wilt voorziet de fabrikant uit Buchloe (D) je voertuig van de bekende ALPINA-striping.

De ALPINA B4 BiTurbo Cabrio krijgt zijn werelddebuut op de Autosalon van Genève die gehouden wordt van 6 tot en met 16 maart.

Bron: ALPINA

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 10397

2 7456

GEEN COMMENTAREN

Laat een reactie achter