7 zits BMW 2 Serie Gran Tourer

7 zits BMW 2 Serie Gran Tourer

5 7999

BMW blijft nieuwe modellen uit de hoge hoed toveren. Nu op basis van de nog nieuwe BMW 2 Serie Active Tourer.

De tweede MPV van BMW, De Gran Tourer, biedt vooral meer ruimte en zitplaatsen, qua design is het model gebaseerd op de 2 Serie Active Tourer.

GTrood

 

BMW model strategie

BMW wil de grootste producent van premium auto’s blijven. Groei zit dan ook in het segment van de 1 Serie en de 2 Serie omdat daar nog relatief weinig model diversificatie is.

GranTourer_side

De 2 Serie Active Tourer is inmiddels erg goed ontvangen maar de bekendmaking van deze eerste voorwiel aangedreven MPV was voor de wat meer conservatieve BMW rijder, even wennen. Deze Nieuwe 2 Serie Gran ‘Active’ Tourer zal dan helemaal even slikken zijn, want dit is een Active Tourer XL verlengd. Tot dusver was alleen de BMW X5 als 7 zitter te bestellen, nu dus ook de BMW 2 Serie.

Motoren

De Gran Tourer zal geleverd worden met vijf motoren (drie of vier cilinders) die in vermogen variëren van 116 tot en met 192 pk’s. Het verbruik van 4,1-6,4 l/100km is laag te noemen, wat gunstig kan zijn voor de bijtelling. De grotere motoren worden leverbaar met xDrive, zodat de BMW 2 Serie Gran Tourer ook aandrijving op alle vier de wielen heeft .

Koffer ruimte

3rowGTBMW

Met drie zitrijen omhoog heeft de achterbak 500 liter aan koffer ruimte. Wanneer de eerste rij wordt geklapt wordt dit vergroot naar naar 620 liter. Wanneer de middelste rij wordt omgeklapt ontstaat een indrukwekkende 1.820 liter (!) ruimte.

Prijzen zijn nog niet bekend maar de levering zal op 6 juni 2015 starten.

 

VERGELIJKBARE ARTIKELS

2 8494

2 15027

5 COMMENTAAR

  1. Haha, idd John.. hier kun je je fiets makkelijk in kwijt. Alleen vind ik de auto mooier met fietsenrek achterop..

Laat een reactie achter